Annonce
Randers Onsdag

Salon Amadeus samler aktiviteterne i Stemannsgade

Margit Lassen, indehaver af Salon Amadeus, Stemannsgade, Randers. I stolen Ivan Bach. Foto: Niels Bo Mandrup
Den grønne dagsorden vinder også indpas i frisørbranchen.
Annonce

Randers: Efter at hun i ti år har drevet frisørsalon under navnet Salon Amadeus både i Stemannsgade og på Vester Bakkevej i Randers, har frisør Margit Lassen samlet aktiviteterne under ét tag i salonen i Stemannsgade, hvor der i kraft af en ændret indretning af lokalerne er blevet plads til seks frisørstole.

Salon Amadeus - i Stemannsgade med "efternavnet" Organic  - er certificeret som grøn salon, hvilket indebærer, at personalet i salonen udelukkende arbejder med produkter, der er fri for stoffer, der kan fremkalde allergi, eksem, hornmonforstyrrelser, kræft eller andre lidelser.

- Grøn Salon er en organisation, der stiller krav om uddannelse, og som kommer på kontrol for at sikre, at vi lever op til de krav, organisationen stiller, fortæller en af Margit Lassens medarbejdere, Jane Herred Jensen.


Folk vil stadig gerne for eksempel have farvet håret, men det skal være med produkter, der er naturlige og ikke på nogen måde skadelige.

Jane Herred, frisør i Amadeus Organic


Desuden skal medarbejderne på efteruddannelse, så man sikrer, at de er up to date med nye produkter på markedet.

Organisationen arbejder i alle de nordiske lande.

Salon Amadeus åbnede på Vester Bakkevej i forbindelse med Margit Lassens privatadresse for 20 år siden, og for ti år siden fulgte afdelingen i Stemannsgade,  der helt fra starten var en decideret grøn salon, der har været underlagt certificeringsordningen gennem alle årene. Sideløbende har salonen på Vester Bakkevej været drevet som en helt konventionel salon.

Med tiden er også kundernes bevidsthed om den grønne bølge steget og har givet anledning til at samle de to saloner i én.

- Det er det sunde valg, der efterspørges, påpeger Jane Herred. - Folk vil stadig gerne for eksempel have farvet håret, men det skal være med produkter, der er naturlige og ikke på nogen måde skadelige.

- Tiden er med os lige nu, tilføjer hun og fremhæver, at man i salonen også lægger vægt på at spare på vand og elektricitet, netop som et led i tidens grønne dagsorden.

Og endelig peger Jane Herred på, at de nye, miljøvenlige produkter også gør noget godt for medarbejdernes helbred:

- Og det er godt at vide, når man som jeg selv er gravid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fond redder midtbyens sjæl

Annonce