Annonce
Randers Onsdag

Skolevejen skal være mere sikker for børn i Harridslev

Eleverne i 3. klasse har været i gang med at spraymale farvestrålende motiver, der skal guide cyklister frem til cykelstativerne på Korshøjskolen. PR-foto
I fremtiden bliver det mere sikkert for elever på Korshøjskolen i Harridslev at gå eller cykle til skole.

Randers: Korshøjskolen er med i Randers Kommunes cykelprojekt "Sikre skolekorridorer." Projektet har fokus på at gøre skolevejene mere sikre.

Nye cykelstier og spærring for gennemkørende trafik på en strækning på Harridslevvej skal få flere elever til selv at transportere sig til undervisning. Derudover har elever fra skolens 3. klasser malet iøjnefaldende symboler ved skolens cykelparkeringer.

- Det er dejligt, at elever, der bor i Harridslev, selv kan transportere sig sikkert til og fra skole på de nye stier. Det har stor værdi for børnenes selvstændighed, at de selv kan bevæge sig til rundt i deres lokalområde, siger Hanne Breinhild, indskolingsleder på Korshøjskolen.

For at gøre skolevejen mere sikker er en strækning på Harridslevvej lukket for gennemkørende trafik i skoletiden. PR-foto

Otte nye cykler

I forbindelse med cykelprojektet har skolen fået otte nye cykler. Desuden har 3. klasserne deltaget i en række cykelworkshops for at øge elevernes motoriske færdigheder på cykel og viden om færdselsregler.

- Undervisningen på cykel var en stor succes, så det fortsætter vi med. De nye cykler giver skolen mulighed for at tage på flere udflugter på cykel, når elever fra 4. klasse og opefter skal i teatret eller på biblioteket i Randers, forklarer Hanne Breinhild.

I 2019 ruller cykelprojektet "Sikre skolekorridorer" ved skolerne i Fårup, Spentrup og Harridslev. Kommunen samarbejder med de tre skoler i byerne om undervisning af elever i sikker trafik i skoletiden. Samtidig etablerer kommunen sikre korridorer ved at anlægge nye stier eller 40 kilometer zoner med fartdæmpere.

Eleverne kan komme mere trygt til skole på en ny cykelsti langs Harridslevvej. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Håndsrækning til detailhandlen og spisesteder fra lokale erhverv: Få 100 kroner i rabat når du køber et Randers City gavekort

Annonce