Annonce
Randers Onsdag

Sprog-diplom til Paderup-elev

Simon Bak Sloth Pedersen blev nummer tre i Danmark i årets oversætterkonkurrence. Pressefoto

RANDERS: 1. g’eren Simon Bak Sloth Pedersen fra Paderup Gymnasium er udpeget som vinder af et særligt diplom i årets oversættelseskonkurrence Juvenes Translatores arrangeret af Europa-Kommissionen. Diplomet er i kategorien ”Rosende omtale” og er i år givet til cirka ni procent af de omkring 3000 deltagere i konkurrencen. Simon blev nummer tre i Danmark.

Juvenes Translatores er latin og betyder "unge oversættere". Formålet med dysten er at fremme sprogindlæringen i skolerne og give de unge erfaring med, hvordan det er at være oversætter. Konkurrencen henvender sig til 17-årige gymnasieelever og afholdes samtidigt på alle de udvalgte skoler i EU.

Simon Bak Sloth Pedersen oversatte fra engelsk til dansk, og den faglige tekst, han arbejdede med, handlede blandt andet om arkæologi.

- Jeg havde tre timer til at lave den bedst mulige oversættelse, uden brug af internettet, men med en traditionel ordbog af papir – sådan er reglerne. Det var nogle svære tekster, og jeg blev heller ikke helt tilfreds med min oversættelse. Så jeg havde ikke forventet at vinde, fortæller en glad Simon Bak Sloth Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce