Annonce
Randers Onsdag

Vil bruge ’Målet er sundhed’ som løftestang

"Selv om vi selvfølgelig også har overvægtige hos os, er det ikke et massivt problem. Problemet er mere den der ugidelighed. At det ikke er en naturlig del at være sammen og bevæge", siger Helle Hesel, skoleder på Søndermarkskolen, der er en af de seks folkeskoler i Randers Kommune der deltager i projektet 'Målet er sundhed'. Foto: Frank Pedersen
Søndermarkskolen er en af de første seks folkeskoler i Randers Kommune, der deltager i projektet ’Målet er sundhed’.

Randers: Søndermarkskolen er en af de seks folkeskoler i Randers Kommune, der i efteråret deltager i projektet ’Målet er sundhed’, der sætter fokus på børns sundhed, ernæring og aktivitet.

Det er Randers FC Fonden, der står bag projektet ’Målet er sundhed’ som alle skoler i Randers Kommune har sagt ja til at være en del af.

Skoleleder Helle Hesel fortæller, at på Søndermarkskolen er det alle fire 6. klasser, der deltager.

Annonce

- Vi har sagt ja tak til at være en del af ’Målet er sundhed’, fordi det sætter fokus på at give de unge mennesker nogle gode vaner i forhold til at holde sig sund på både kost og bevægelses siden. For gode vaner har en positiv påvirkning på koncentrationen, energien i løbet af dagen samt læringspotentialet for eleverne, siger hun.

Vil gerne iværksætte noget ekstra

’Målet er sundhed’ er den danske titel på det internationale projekt ’Scoring for Health’, der drives af 12 europæiske fodboldklubber.

Helle Hesel fortæller, at selv om det er første gang, Søndermarkskolen deltager i et projekt af denne kaliber, er tankerne bag på ingen måde nye for skolen.

- Her på skolen har vi en gruppe lærer, som er dedikeret til dette felt. Alle er i deres tankevirksomhed opmærksomme på bevægelse og sundhed. For selv om det ligger i dna’et for en skole, vil vi her meget gerne iværksætte noget ekstra for det, siger Helle Hesel.

- Vi vil derfor bruge ’Målet er sundhed’ som en løftestang, der udover i idræt og madkundskab også kan bruges som inspiration i andre fag som eksempelvis natur og teknologi, fortsætter hun.

Som en del af ’Målet er sundhed’, får 6. klasserne på Søndermarkskolen besøg af trænere og spillere fra Randers FC, hvilket i følge Helle Hesel nok vil give projektet en særlig dimension for en del af eleverne, selv om skolen ligger i den del af Randers, der traditionelt holder med en anden boldklub - Vorup.

- Vi er ikke ved at indgå en alliance med Randers FC, men det er altid spændende, når nogen kommer udefra for at være en del af undervisningen, så måske hjælper det på motivationen og hukommelsen, siger hun med et smil.

Annonce

Problemet er ugidelighed

I ’Målet er sundhed’ er der en færdig ramme, som beskriver projektet, men det er op til skolen og klasserne selv at udfylde rammen i forhold til de klassemål, der skal udarbejdes som beskrivelse for, hvad det er den enkelte klasse gerne skal rykke på i løbet af efteråret.

- Der vil nogle klasser måske fokusere på kost, mens andre vil lægge hovedvægten på kondition, det bestemmer klasserne selv, siger Helle Hesel.

Selv om Helle Hesel ikke mener, at der er et generelt problem med overvægt eller inaktivitet blandt eleverne på Søndermarkskolen, så er der en tendens til, at jo ældre man bliver, jo mindre bevæger man sig.

- Det betyder, at uanset om man er overvægtig eller ej, så bliver man inaktiv, når man sidder i et rum gennem længere tid. Derfor har vi på Søndermarkskolen valgt, at ingen må være inde i elevpauserne, fordi ellers ville eleverne simpelthen falde hen i løbet af dagen, siger hun.

Det er dog ikke nok, at børnene skal være ude i pauserne, de får heller ikke love til bare at sidde på en bænk.

- Vi motiverer dem også til at lave noget sammen fysisk, for der er en tendens til, at børn ikke gør det frivilligt, fortæller Helle Hesel.

- Selv om vi selvfølgelig også har overvægtige hos os, er det ikke et massivt problem. Problemet er mere den der ugidelighed. At det ikke er en naturlig del at være sammen og bevæge sig, fortsætter hun.

Annonce

Vil arbejde videre med projektet

På Søndermarkskolen er der et håb om, at man efter 6. klassernes deltagelse i ’Målet er sundhed’ selv vil kunne udbrede idéerne og principperne bag projektet, til at være en del af årsplanerne på skolens ældste klassetrin, hvilket vil sige mellemtrinnet, da skolen kun har elever til og med 6. årgang.

- Men det behøver ikke være Randers FC og Bilka hver gang. Det kan lige så godt være med Rema 1000 og Vorup Boldklub, ligesom det fremadrettet lige så godt kan være et samarbejde med en badminton- eller håndboldklub, det behøver ikke være fodbold hver gang, siger Helle Hesel.

- Vi vil gerne have, at børnene tænker, at det er lige godt, om man spiller badminton eller fodbold, bare de gør noget, fortsætter hun.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Randers Onsdag

Bede ved rundkørsel i Langå skal redde insekter

Randers Onsdag

Frøbomber blev smidt i Vestparken

Randers Onsdag

Elektrikerjobbet er skrottet for at være fuldtids hypnoterapeut: Ole satser det hele for at kunne hjælpe andre videre

Randers Onsdag

Vil bruge ’Målet er sundhed’ som løftestang

Randers Onsdag

Randers FC Fonden hjælper skolebørn til bedre sundhed og ernæring

Annonce