Annonce
Ugeavisen Ribe

10-årig vil gøre noget for andre børn: Mikkel fra Ribe gentager sin flaskeindsamling

Mikkel Madsen samlede hundredevis af flasker i januar og kunne derfor donere knap 15.000 kroner til Danmarksindsamlingen. Til næste års indsamling gør han det hele om igen. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
10-årige Mikkel Madsen vil hjælpe andre børn, og derfor vil han de kommende måneder igen samler flasker ind, så han kan donere et beløb til Danmarksindsamlingen.

Ribe: I januar i år gav det knap 15.000 kroner, da nu 10-årige Mikkel Madsen på eget initiativ fik gang i en flaskeindsamling til fordel for Danmarksindsamlingen.

Dengang kom han med i et klip i det landsdækkende show, og nu er der så kommet en ny opfordring til, at han gentager flaskeindsamlingen til næste års show.

- Mikkel gjorde så stort et indtryk hos Danmarksindsamlingen, at den øverste ansvarlige forleden ringede til os for at takke Mikkel for indsatsen, og samtidig spurgte han, om Mikkel ville være med til at gøre en forskel igen, og det var han helt klar på, fortæller Maja Madsen, der er Mikkels mor.

Derfor er han allerede nu gået i gang med at samle flasker, og Mikkel er selv hurtig til at forklare, hvorfor han gerne gør en indsats igen.

Mikkel Madsen vil gerne gøre en ny indsats for at hjælpe andre børn. Privatfoto

Hvorfor vil du gerne samle ind til Danmark indsamlingen igen?

- Fordi jeg tænker på andre børn, og ikke kun tænker på mig selv. Det gør mig rigtig, rigtig glad, når jeg kan hjælpe andre børn, og jeg ved, at andre får det bedre. Og så synes jeg, det var en god oplevelse sidst, siger Mikkel, der håber, at han kan samle flere penge end i januar.

Annonce

Hjælper coronakrisens børn

I 2021 sætter Danmarksindsamlingen fokus på de børn over hele verden, der har lidt under coronakrisen. De indsamlede penge går til de børn, som ikke får akut lægehjælp og livsnødvendige vacciner, fordi sundhedssystemet er brudt sammen. Til de børn, som risikerer at dø af sult eller fejlernæring, fordi deres familier ikke længere kan tjene penge til mad. Derudover vil pengene gå til krigsramte og forældrelæse børn og unge, som har ekstra brug for beskyttelse og omsorg og til alle de børn, som langsomt mister håbet om en bedre fremtid, fordi deres skole er lukket på ubestemt tid.


Fordi jeg tænker på andre børn, og ikke kun tænker på mig selv. Det gør mig rigtig, rigtig glad, når jeg kan hjælpe andre børn, og jeg ved, at andre får det bedre.

Mikkel Madsen om hvorfor han vil samle flasker igen


I Ribe er Mikkels flaskeindsamling også påvirket af coronasituationen.

Sådan kan man hjælpe Mikkel

Grundet corona er der flere muligheder for at støtte Mikkel i hans indsamling:

- Man kan kontakt Maja Madsen på telefon 28 56 65 35 og aftale, at Maja og Mikkel kan afhente pantflasker hjemme hos jer selv. I så fald kommer de iført handsker og mundbind.

- Man kan også via telefonisk kontakt få deres hjemmeadresse, hvor man selv kan aflevere pantflaskerne.

- Man kan selv aflevere sine pantplasker i pantautomaten og donere beløbet til Mikkel på mobilepay til 28 56 65 35.

- Man kan donere et valgfrit beløb, hvis man ikke har nogen pantflasker.

- De pantflasker, vi modtager, samler vi i pantposer og afleverer dem på en pantcentral, så Mikkel ikke skal røre ved alle flaskerne, og vi samtidig passer på Mikkel, siger Maja Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce