Annonce
Ugeavisen Ribe

2019 set i UGE-Avisen Ribes spalter - juli til december

I JULI kom de endelig op og blev tændt. Men der gik kun nogle få uger, før de elektroniske parkeringshenvisningsskilte blev slukket igen, da tællerne ikke viste de korrekte oplysninger om antallet af ledige parkeringspladser. De blev først tændt senere på efterået, og i mellemtiden havde Ribe Handelsstandsforening trukket tilsagnet tilbage om et bidrag til skiltene på 250.000 kroner.
Året er ved at rinde ud, og derfor har redaktionen kigget de mange aviser igennem, der er blevet lavet i 2019. I sidste uge gengav vi en række af de første begivenheder fra de første seks måneder, og her bringer vi så de største historier fra juli til december.
Annonce

Brødtekst

I 2019 kom der er et nyt bilmærke til Ribe, da Volkswagen Ribe begyndte salg af Skoda. Modellerne indtog bilhuset i SEPTEMBER, og året har således været begivenhedsrigt et af slagsen. I februar blev Volkswagen Ribe nemlig kåret til årets forretning blandt alle danske Volkswagenforhandlere
En æra sluttede i midten af AUGUST. Der forlod Ole Lauridsen nemlig UGE-Avisens kontor for sidste gang, da han ville prøve noget nyt i sit arbejdsliv. Ole havde ellers ejet ugeavisen i en lang årrække og senere været både bladchef og ansvarlig for annoncerne i avisen.
Først blev den udsat i nogle måneder, da ingen ønskede at anlægge en ny klapbro til den angivne pris, og i AUGUST kom nyheden så om, at klapbroen først kan anlægges om et par år. Vejdirektoratet skal nemlig først se, hvor mange penge, der er tilovers fra det igangværende vejudvidelsesprojekt i Ribe.
I SEPTEMBER meddelte Keld Vestergaard, ejer af tøjbutikkerne af Mr. og Fröken, hvor Tina Hjortlund er daglig leder, at han flytter de to butikker. Det bliver i Ribe Jernstøberis gamle hovedbygning, at kunderne fra april vil kunne købe tøj i de to butikker.
Der er endnu engang kommet nye forpagtere af Restaurant Kammerslusen. I SEPTEMBER overtog Niels Toft og Tinne Rieck forpagtningen, og dermed er det det kendte Ribepar, der skal forsøge at få det hyggelige sted på den fantastiske placering til at blive en succes.
Et græskar på 446,4 kg. Det var det, Jens Peder Skønager fra Øster Vedsted fik avlet i år, og græskarret blev i OKTOBER dermed kåret som det største i landet, da konkurrencen blev afviklet i Tivoli i København.
Efter mange års dødvande er Hviding Kro nu blevet genåbnet. I den første weekend i NOVEMBER slog veninderne Mette Lykke og Jeanett Ravn Schack dørene op til den gamle kro. Her laver de god gammeldags og jordnær mad, hvor der også bliver lagt en masse kærlighed i.
I 2018 vandt en gruppe unge fra Ribe Esbjerg Kommunes idékonkurrence i Ungebyrådet, og i NOVEMBER kunne en fornyelse af Vedels Anlæg i Ribe så blive indviet. De unge har blandt andet fået opsat en rund bænk, mere lys og et bålsted.
I NOVEMBER sluttede en æra Nørremarkskolen i Ribe. Efter mange år som folkeskole og senere som bolig for flygtninge skal bygningen ikke længere anvendes, og derfor skulle skolen rives ned. Det blev gjort ved hjælp af flere gravemaskiner og tog en måneds tid.
I DECEMBER blev de første spadestik taget til den kommende Lidl butik på Saltgade i Ribe. Ud over at spadestikkene markerede starten på den nye dagligvarebutik, var det også startskuddet til hele den nye bydel, der går under navnet Jernstøberiet Ribe.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce