Annonce
Ugeavisen Ribe

400 personer kan komme til grisefest i Ribe

Der var højt humør og masser af sangria, pattegris og fjollede solbriller, da der i 2019 blev afholdt grisefest på Domkirkepladsen. I 2020 flyttes festen til festivalpladsen på Ribelund under Tulipanfesten. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Porsborgs Gastro Bar gentager succesen fra sidste år med en grisefest under Tulipanfesten, og denne gang får mange flere mulighed for at deltage.
Annonce

Ribe: Der var dans på borde, pattegris på grillen og sangria i glassene a la 1980'ernes legendariske fester i Spanien, da Porsborgs Gastro Bar under sidste års Tulipanfest havde 80 deltagere til deres første grisefest. Billetterne blev dengang revet væk, og derfor har Porsborgs nu udvidet konceptet og gjort plads til hele 400 gæster i et telt på Ribelunds Festivalplads (hvor Ribelund Festival også holdes, red.).

- Vi bruger samme opskrift som sidste år, men sidste år fik vi en del tilkendegivelser om, at det var en fed fest, men at det ville være endnu sjovere, hvis det havde været større. Og det har vi lyttet til, siger medejer af Porsborgs, Bjarne Christensen.

Allerede nu er der godt gang i salget til Den Store Grisefest, der finder sted torsdag 7. maj i et stort telt, og Bjarne Christensen forklarer, at Esbjerg Kommune har et ønske om, at festivalpladsen bruges mere, og at grisefesten dermed bliver en prøveklud for, hvordan området fremover kan benyttes.

Annonce

Samme dag som bierfest

Grisefesten er placeret på den første dag under årets Tulipanfest, og selv om ejerne af Porsborgs har diskuteret, om den kunne afholdes på andre tidspunkter af året, mener man, at denne letgakkede type af fest passer godt til Tulipanfesten.

Samme torsdag holdes også den traditionsrige Tulibierfest på Hovedengen i Ribe, men Bjarne Christensen mener ikke, at de to fester vil komme til tage gæster fra hinanden.

- Vi ved godt, at grisefesten ligger på samme tidspunkt som bierfesten, men vi tror, at festerne tiltrækker to forskellige målgrupper. Det var ihvertfald det indtryk, vi havde i 2019, at det var en mere voksen målgruppe og mennesker, der alligevel ikke var taget til ølfesten, siger Bjarne Christensen.

Som en tilkendegivelse af det kæmpestore arbejde, Tulipanfestkomitéen hvert år lægger i at arrangere Ribes store byfest, har Porsborgs valgt at donere 20 kr. pr. solgt billet til grisefesten til Tulipanfestkomitéen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce