Annonce
Ugeavisen Ribe

50 milliarder til landets virksomheder: Mand fra Ribe spiller vigtig rolle

Det har været en meget hektisk uge for Henrik Holst Elstrøm. Han er fra sit hjemmekontor med til at hjælpe danske virksomheder, der lider i coronakrisen, med hjælp fra Vækstfonden. Privatfoto
Henrik Holst Elstrøm, der er erhvervskundedirektør for Vækstfonden, har haft en hektisk uge, hvor han har medvirket til at hjælpe virksomheder i denne svære tid.
Annonce

Ribe: Henrik Holst Elstrøm, bosiddende i Ribe, har haft en mere end travl hverdag i den sidste uges tid.

Han er i sin egenskab af direktør for Vækstfonden en vigtig brik i at redde virksomheder, der har problemer. Kontoret i Vojens er midlertidig lukket ned, og det er skiftet ud med hans hjemmekontor i boligen på Porten Toft.

- Vi er ligesom mange andre arbejdspladser nødsaget til at arbejde hjemmefra, men det er nu også godt nok, for siden forrige søndag har jeg stort set arbejdet i døgndrift. Min kone har hjemmearbejdsplads i køkkenet, min datter går på gymnasiet og har stuen, mens jeg har fået kontoret, siger Henrik Holst Elstrøm.

- Selvom det måske lyder hyggeligt, så har jeg nærmest været buret inde på mit kontor, og jeg har stort set ikke snakket med min familie. Jeg har mit eget lille maskinrum, hvor der virkelig er aktivitet, siger en ærlig Henrik Holst Elstrøm, der er vant til udfordringer og lange arbejdsdage.

- Jeg tror, at min familie har fornemmelsen af, at når de endelig har snakket med mig, har jeg været ret distræt, men det går jo over, så det kan vi sagtens leve med. Og det er klart, at når man begynder at inddrage alle aftener og weekender, er det noget, der kan mærkes.

Vækstfonden/Henrik Holst Elstrøm

Henrik Holst Elstrøm er erhvervskundedirektør i Vækstfonden, der er statens finansieringsinstitut, og som har hovedsæde i Vojens. Vækstfonden, der blev stiftet i 1992, medvirker til at skabe flere vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetencer til rådighed. I samarbejde med private investorer har fonden medfinansieret vækst i over 8.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 27 milliarder kroner.
Annonce

En ære at hjælpe

Henrik ser det som en ære at hjælpe virksomheder, og det er en enorm personlig udfordring, han har fået her i denne coronatid.

- Jeg er sikker på, at hvis du om 20 år spørger mig, om hvad jeg lavede i netop denne uge, vil jeg kunne fortælle det helt præcist.

Han har været med til at forme den hjælpepakke, der er lavet for at hjælpe virksomheder med flere end 250 ansatte, og der er virkelig mange virksomheder, der har brug for hjælp.

Og pengene er snart på vej ud til virksomhederne.

- Vi ved jo endnu ikke, hvor hårdt vi bliver ramt økonomisk i Danmark, men det ser ikke kønt ud med den tendens, vi ser i mange brancher. Den hjælp, vi er med til at skaffe virksomhederne, nærmer sig et beløb på omkring 50 milliarder kroner, så det er klart, at det kan gøre en forskel.

Annonce

Det rammer bredt

- Vi arbejder eksempelvis med en kyllingefarm, som udelukkende producerer økologiske kvalitetskyllinger til restauranter, og som normalt har en fin økonomi. Så lukker restauranter ned fra den ene dag til den anden, og så kan farmen ikke længere komme af med deres kyllinger. Og dem, der leverer foder og andet til farmen, bliver deraf også ramt.

Og problemet er det samme i mange andre brancher.

- Hvis vi kigger på Bestseller, lå de, før Danmark lukkede ned, over budgettet, men pludselig lukker 2750 forretninger ned, og så bliver man altså ramt. Bestseller omsatte sidste år for 26 milliarder kroner, og virksomheden havde et overskud på 2 milliarder. Men omsætningen er jo fra den ene dag til den anden forsvundet.

Annonce

Tiden vi aldrig glemmer

- Vi kommer aldrig til at glemme denne tid, for det, vi er vidner til, er så vildt. Det er nu, danskerne skal stå sammen. Vi ved alle, at det at lukke et land ned er alvorligt, men der er slet ingen tvivl om, at alternativet er endnu værre, siger Henrik Holst Elstrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce