Annonce
Ugeavisen Ribe

Advokatkontor i Ribe har trukket tre unge jurister hjem

Christoffer Vejlstrup, Sanne Jylov og Martin Kjær er alle vendt tilbage til deres rødder og arbejder nu på Penta Advokaters kontor i Ribe. Foto: René Aunsbjerg Fogh
En anden arbejdskultur og muligheden for at være nær familie og venner. Det er nogle af grundene til, at Christoffer Vejlstrup, Sanne Jylov og Martin Kjær alle er vendt tilbage til det område, hvor de er vokset op - og nu arbejder samme sted.
Annonce

Ribe: De seneste år har flere og flere unge mennesker, der er født og opvokset i Ribe, vendt snuden hjem mod hjembyen og i nogle tilfælde taget familien med.

To af dem, der har gjort det, er 29-årige Christoffer Vejlstrup og 27-årige Sanne Jylov. Og ud over at have deres tilbagevenden til Ribe tilfælles, så har de nu også deres arbejdsplads tilfælles. De er nemlig begge advokatfuldmægtige i Penta Advokaters Ribekontor.

Det var dog ikke en del af fremtidsplanerne for nogen af dem, at de allerede inden, de blev 30 år, skulle vende tilbage til rødderne.

- Det var ikke min plan at komme tilbage. Jeg skulle være fortsat i Århus eller København, og jeg var godt plantet i Århus, hvor der også var flere jobmuligheder. Men stille og roligt kunne jeg se, at flere af mine venner vendte hjem til Ribe, og så gjorde jeg det også, fordi et job her passede mig bedre. I Århus og København er der en arbejdskultur, hvor det nærmest er ilde set at gå hjem før klokken 18, mens jeg til jobsamtalen her fik at vide, at jeg selv skulle betale for strømmen, hvis jeg sad på kontoret efter klokken 16, siger Christoffer Vejlstrup.

Både for ham og for Sanne Jylov var det en omvæltning og en tilvænning at skulle komme hjem til Ribe.

Tre nye inden for fire år

Christoffer Vejlstrup er 29 år og blev ansat 1. november 2020. Han har været væk fra Ribe i 5½ år.

Sanne Jylov er 27 år. Hun blev ansat i august 2019 og har været væk fra Ribe i 5 år.

Martin Kjær er 28 år og været ansat siden 1. august 2016. Han bor i Bramming og var væk derfra i halvandet år. I dag er han advokat.

Penta Advokater er en fusion af blandt andet de tidligere advokater i Ribe, Hjerrild & Bisgaard. Der er fem kontorer, i Ribe, Esbjerg, Kolding, Vejen og Grindsted. Der er i alt cirka 90 ansatte, heraf ni på kontoret i Ribe.

- Jeg var skeptisk over jobmulighederne lokalt, da vi (sammen med kæresten Anders, red.) først havde besluttet at tage tilbage til Ribe, men jeg må indrømme, at det har overrasket mig positivt, hvor meget gang, der er i Ribe, siger Sanne Jylov, der også prioriterer, at der er tid til andet end arbejde.

- Jeg vil ikke læse i fem år for siden at skulle knokle hårdt. Penta går op i, at man har en god work-life balance, og det passer mig godt. I mine øjne skal der være plads til fritid, venner og familie, og den tid, som er nu med små børn, skal prioriteres, siger hun.

Annonce

En fordel med rødder

Christoffer Vejlstrup og Sanne Jylov er ikke de eneste fra Ribekontoret, der er vendt tilbage til rødderne. Det gjorde 28-årige Martin Kjær, der kommer fra og nu igen bor i Bramming, også for fire år siden, og det har han fået meget ud af.

- Jeg har allerede fået mit eget fagområde, og så er jeg mentor for Christoffer. Det er en god udfordring og en anerkendelse af mig, og det er desuden nemmere at opnå et mindre sted. Jeg tror, at man er mere loyal over for sin arbejdsplads, når man er lokalt forankret. Fordelen ved at have rødder, hvor man arbejder, er jo også, at man har bedre mulighed for at trække på sit netværk, for det giver jo en god relation til en kunde, hvis det er en tidligere skolekammerat eller lignende, siger Martin Kjær.

Annonce

Bliver i Ribe

Alle tre sætter pris på, at Ribekontoret og Penta Advokater er et sted med flere yngre ansatte. Det og de gode arbejdsforhold er i Martin Kjærs øjne vigtigt for, at man har lyst til at blive.

- Man skal helst få følelsen af, at man ikke kan få det bedre andre steder, siger han, og hverken Sanne Jylov og Christoffer Vejlstrup ser da pt. ingen andre alternativer end Penta Advokater.

- Vi bliver helt sikkert i Ribe. Vi er ikke typerne, der hiver teltpæle op, siger Sanne Jylov, mens Christoffer supplerer:

- Jeg kan nå mine mål her, så jeg har heller ingen ambitioner om at skulle være advokat andre steder.

Således kan det være, at partner i Penta Advokater, Chresten Haugaard, snart får flere advokatkolleger. Han værdsætter nemlig, at der er lokalt forankrede medarbejdere på kontoret.


Jeg kan nå mine mål her, så jeg har heller ingen ambitioner om at skulle være advokat andre steder.

Christoffer Vejlstrup


- Det betyder noget for det lokale erhvervsliv, at advokaten i byen er lokalt forankret. Det er ærgerligt, hvis de mindre byer bliver ofre for en centralisering inden for advokatbistanden, men med Penta Advokater undgår vi det. Vi er en slagkraftig enhed, der både går efter den lokale forankring og et stort fagligt fællesskab, og her er det lokale kendskab til byerne, hvor sagerne udspringer, lige så vigtig som specialistviden, siger Chresten Haugaard, der i 1994 faktisk også selv søgte tilbage sin hjemstavn for at arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce