Annonce
Ugeavisen Ribe

Barometer viser stor lokal opbakning: Pengene strømmer ind til Danmarks største legeplads

Alle fem her er på hver deres måde involveret i arbejdet omkring at få en kæmpe legeplads til Ribe. Og både Carsten Lund, Jørgen Th. Jepsen, Peder Tørnqvist, Nini Oken og Peter Laursen kan med glæde fremvise det skilt som nu er sat op ved Ribe Fritidscenter, der viser fremskridt for legepladsen. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Med et stort skilt og et barometer kan alle nu følge med i, hvor mange penge der løbende samles ind til det store legepladsprojekt ved Ribe Fritidscenter.
Annonce

Ribe: Det er nu synligt for alle, der passerer Ribe Fritidscenter, at det store legepladsprojekt skrider godt fremad.

Støtteforeningen Ribe Fritidscenters Venner har nemlig taget initiativ til, at der er sat et stort skilt op indeholdende et barometer, som fortæller, hvor langt den økonomiske indsamling til projektet er nået.

- Vi mener i venneforeningen, at en synliggørelse af projektet er rigtig vigtigt. Området, den skal være på, er allemandseje, og så kan det være sjovt for folk at følge med i, hvor mange penge, der samles ind , siger bestyrelsesmedlem i venneforeningen, Peder Tørnqvist, der sammen med et andet bestyrelsesmedlem, Nini Oken, pointerer, at venneforeningen er vigtig for projektet, da den vil udbrede kendskabet.

Barometeret viser, at indsamlingen af penge er godt på vej mod tre millioner kroner. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Folk kan med skiltet se, at projektet bliver til noget, og det ikke bare er løs snak. Legepladsen er et folkeprojekt for alle i Ribe, så det er vigtigt, at vi er aktive, siger Nini Oken.

Annonce

Vigtig støtte

Carsten Lund, der er med i projektgruppen bag legepladsen, roser venneforeningen for de initiativer, den vil sætte gang i. Samtidig roser han også de virksomheder, der allerede har støttet projektet.


Folk kan med skiltet se, at projektet bliver til noget, og det ikke bare er løs snak.

Nini Oken


- Venneforeningen viser den folkelige opbakning, der er utrolig vigtig, og det kan kun lade sig gøre at nå i mål med både den økonomiske opbakning fra de lokale virksomheder og den folkelige opbakning, siger Carsten Lund.

Ind til videre er der lagt skærver i kolben ved skiltet op til 2,5 millioner kroner. Dermed er man godt på vej mod målet på otte millioner kroner fra både fonde og lokale virksomheder.

- Vi er meget glade for den opbakning, vi har mødt. Faktisk har nogle virksomheder henvendt sig uopfordret omkring at støtte, og det er utrolig vigtig for projektet, at mange virksomheder bakker op, for det viser, at vi løfter i flok, og legepladsen bliver et byprojekt, siger Peter Laursen, som også sidder med i projektgruppen.

Bidragydere

Rigtigt mange lokale virksomheder har økonomisk støttet legepladsen, der går under navnet Ribe Aktivitets- og Historiepark.

De største bidragydere indtil videre er direktør hos Ib Laursen ApS, Peter Laursen, med en million kroner, Ribe Fritidscenter med 250.000 kr., Polytech med 100.000, Gantech med 50.000 kr, og Familien Lynddahl med 50.000 kr.

Få mere info om projektet på facebooksiden Ribe Aktivitets- og Historiepark.

Løbende vil barometeret blive opdateret, så man kan følge med i, hvor mange penge, der er samlet ind. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce