Annonce
Ugeavisen Ribe

Biskoppen i Ribe udgiver bog med reflektioner fra et lukket land

Elof Westergaard har skrevet en bog der indeholder sørgesange fra bibelen og oplevelser fra hverdagen i det nedlukkede Danmark. Foto: Bo Maimburg
Biskop Elof Westergaard har skrevet en bog, der reflekterer over oplevelser fra det nedlukkede Danmark, hvor der drages paralleller til sørgesange fra Det Gamle Testamente.
Annonce

Ribe: Biskoppen over Ribe Stift, Elof Westergaard, er allerede en erfaren forfatter, og har en hel stribe bøger bag sig. Og nu kan han sætte endnu en bog med hans eget navn på som forfatter på hylden. Han har nemlig netop udgivet bogen ”Sørgesange fra Ribe”.

Elof Westergaard har været ligeså påvirket af nedlukningen af Danmark i coronatiden som alle andre, og reflektionerne, der er ramme for bogen, kommer fra oplevelser i Ribe, da byen var lukket ned. Bogen er derfor også baseret på den måde hele situationen påvirkede ham, og således begyndte han på at skrive den dag, Danmark lukkede ned og sluttede, da Danmark genåbnede i maj.

- Da Danmark og det meste af verden lukkede ned i foråret på grund af COVID-19, havde jeg brug for en måde at give dagen form på. Jeg havde masser af udfordringer i min hverdag, og jeg  havde brug for et sted at finde ord til trøst, et sted hvor dagene kunne falde på plads, og et sted hvor jeg kunne se håb og åbning. Jeg fandt en samtalepartner i bibelen og profeten Jeremias sørgesangene fra det gamle testamente, siger Elof Westergaard.

Biskop Elof Westergaard. Foto: Rikke Roager

Det er en letlæselig bog, hvori der på den ene side står en af sørgesangene, og på den anden side står Elofs reflektioner. Bogen kan inspirere samtidig med, at reflektionerne giver minder til de nedlukkede dage.

Annonce

Dagligdags oplevelser

Sørgesange fra Ribe rummer en komplet gengivelse af sørgesangene fra Bibelen. De 60 dele står sammen med Elofs reflektioner som en vedkommende dialog mellem Bibelen og nutid. Og det sker på en måde, hvor de gamle ord får ny betydning i lyset af en aktuel situation.


Mine reflektioner er kommet efter en daglig tur ned igennem byen, og det er oplevelser fra en mennesketom gågade, snakken med butiksindehavere og restauratører og andre, jeg mødte på turen.

Elof Westergaard


Elof satte sig ned hver dag og skrev om de oplevelser han havde haft i og omkring Ribe. Og for at gøre reflektionerne vedkommende og nærværende er der masser af hverdagsberetninger fra Biskoppens oplevelser i Ribe.

Elof Westergaard

Elof Westergaard er født i 1967. Han er uddannet teolog og har igennem de sidste seks år været biskop i Ribe Stift.

Han har skrevet en hel del bøger, ligesom han også har bidraget til flere bøger, som primært handler om forholdet mellem kirke og samfund.

- Mine reflektioner er kommet efter en daglig tur ned igennem byen, og det er oplevelser fra en mennesketom gågade, snakken med butiksindehavere og restauratører og andre, jeg mødte på turen. De var alle påvirkede af situationen, ligesom jeg i øvrigt selv var.  Det er på den måde friske reflektioner fra min hverdag i Ribe. Jeg gik mange gange direkte hjem og skrev min reflektioner efter en gåtur, siger Elof Westergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Trio Gemini gæster Ribe

Annonce