Annonce
Ugeavisen Ribe

Budget: Socialdemokratiet er sendt ud i kulden

Gruppeformand, Jørgen Ahlquist, og resten af Socialdemokratiet er ikke med i budgetforhandlingerne. Foto: Bo Maimburg
Annonce

Esbjerg Kommune: Socialdemokratiet er sendt uden for døren før de afsluttende budgetforhandlinger. De vil ikke være med til de skattelettelser, der ellers er lagt på bordet ved forhandlingerne, og et sådan ultimativt krav vil borgmesteren ikke være med til.

- Det er ærgerligt, når Socialdemokratiet stiller et ultimativt krav, for det er der ikke tradition for, og det er umuligt at arbejde med. Jeg havde derfor ikke andre muligheder, end at sætte dem uden for beslutningerne. Jeg har opfordret dem til at droppe de ultimative krav, og gav dem 14 dage til at ændre det, men det skete ikke, siger Jesper Frost Rasmussen.

- Nu kører processen videre uden dem, og jeg er sikker på, at vi finder en god løsning. Men vi kan ikke arbejde med et parti der stiller ultimative krav, for det er upassende og en uskik, fortsætter borgmesteren.

Socialdemokratiets gruppeformand, Jørgen Ahlquist, er naturligvis ikke enig med borgmesteren.

- Det er ærgerligt, at vi er smidt ud af forhandlingerne. Hvis blå blok og forligspartierne vil sætte skatten ned er det helt iorden, men hvis de ikke gør det, er det magtarrogance. Vi har ikke lagt skjul på, at vi ikke ønsker skattelettelser, for der er masser af huller i den kommunale sektor, vi gerne vil have lukket, siger Jørgen Ahlquist, der understreger, at man har spillet med åbne kort fra starten.


Hvis blå blok og forligspartierne vil sætte skatten ned er det helt i orden, men hvis de ikke gør det er det magt arrogance.

Jørgen Ahlquist
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce