Annonce
Ugeavisen Ribe

Byfond præmierede flotte huse i Ribe og Esbjerg

En af modtagerne af årets præmiering fra Esbjerg Byfond var virksomheden Ib Laursen ApS i Øster Vedsted. Tømrermester Gregers Bruun (t.v.) har udført det arbejde, som arkitekt Øjvind Andersen har lavet, og det til stor tilfredshed hos Ib og Peter Laursen. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Esbjerg Byfond har præmieret flot byggeri og god renovering. To steder og et i Esbjerg fik mandag overrakt en plakette, der kan fremover kan vise, at man holder en god byggeskik i hævd.
Annonce

Esbjerg Kommune: Hvert år præmierer Esbjerg Byfond, som har til formål at tilskynde til flot og veltilpasset byggeri, en eller flere nybyggerier eller renoveringer i hele kommunen, som skiller sig ud.

I år var der præmier til tre byggerier, heraf et i Esbjerg og to i Ribe. Med hæderen følger en plakette, der kan sættes på huset og dermed vise forbipasserende fremover, at her holdes den gode byggeskik i hævd.

- Vi har haft mange mulige kandidater i kikkerten, men når det kom til stykket var udvælgelsen ikke svær. Jeg er glad for, at vi både har et nybyggeri i et kulturhistorisk miljø, et nybyggeri i industrien og en ældre renovering. På den måde repræsenterer vi en vifte af de bygninger, der er i kommunen, siger Helene Plet, formand for Esbjerg Byfond, der i år overrakte præmieringerne på de tre forskellige lokationer.

De to nybyggerier, der blev præmieret, er Sognehuset i Bryndum ved Esbjerg samt Ib Laursens nye administrationsbygning ved kanten af Øster Vedsted. I Ribe bymidte er Queedens Gaard også blevet belønnet for en smuk og gennemgribende restaurering.

I byfondens begrundelse lyder det om Quedens Gaard, at:

- Restaureringen har omfattet alle restaurerings discipliner; fra de udvendige facader til de indvendige detaljer. Med restaureringen er det lykkes at istandsætte de historiske bygninger med særlig respekt for de fine historiske detaljer.

Helene Plet var som formand for Esbjerg Byfond på besøg hos blandt andre Quedens Gaard for at overrække præmiering for restaureringen. Det har Jørgen Overby og Rasmus Riedel fra Jørgen Overbys Tegnestue, hovedentreprenør René Weiland fra murerfirmaet Knud Weiland ære af, mens Flemming Just var den glade modtager. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Resultatet af restaureringen af Quedens Gaard i Ribe er blevet særdeles flot. Foto: Esbjerg Byfond

Om Ib Laursens administrationsbygning lyder det blandt andet:

- Esbjerg Kommunes Byfond ønsker med denne præmiering at belønne den omhu, hvorved administrationsbygningen er søgt tilpasset til den følsomme placering på kanten af det åbne land. Det er byfondens håb, at administrationsbygningen på Øster Vedsted Vej 12 kan virke som inspiration for andre virksomheder, der skal opføre nyt byggeri på kanten mellem by og land.

Ib Laursens administrationsbygning i Øster Vedsted. Foto: Esbjerg Byfond

Og om Bryndum Sognegård står der blandt andet i begrundelsen:

- Sognegården i Bryndum er et fornemt eksempel på nutidigt byggeri, indpasset i et følsomt kulturmiljø. Det være sig både i placering, proportioner, formsprog og materialer. Det er Esbjerg Kommunes Byfonds håb, at den tilgang, som både arkitekt og bygherre har haft til opgaven, kan være til inspiration for andre byggeprojekter med en placering i et sårbart miljø.

Bryndum Sognehus blev præmieret for at være et flot nybyggeri i et kulturhistorisk miljø. Foto: Tue Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce