Annonce
Ugeavisen Ribe

En hobby: Er det virkelig så vigtigt?

Wendy Nørskov Nissen, 24 år, hjemmegående.

Har du en hobby? Og er det din hobby eller en af dine venners?

Klumme: I en hverdag, der er meget travl og helt fyldt ud, kan det være svært at finde tid til de ting, vi godt kan lide. Det kan være ting som at male, klippe/klistre, spille spil, fotografere osv osv. Men har vi overhovedet tænkt over, hvad vi egentlig kan lide? Eller har vi affundet os med, at vi alligevel ikke har tiden til det?

Hvis du er en af de heldige, der har en hobby, er det så noget, du godt kan lide, eller er det noget, dine venner eller bekendte har fået dig med til? Er det noget, du kun gør for at være en del af noget, eller fordi du virkelig gerne vil det?

Når vi er sammen med vores venner eller familie, er det svært ikke at blive præget af deres holdninger. Måske har vi ikke lyst til at skille os ud fra mængden og giver dem ret i ting, vi egentlig ikke er enige i. Jeg har selv forsøgt mig med forskellige aktiviteter, fordi mine venner syntes, jeg skulle, men en aktivitet, der er påtvunget og ikke selvvalgt, får ikke den betydning, en hobby egentlig burde have.

Annonce

Hvad er en hobby egentlig, og hvordan får man en?

En hobby er en beskæftigelse, som vi elsker at bruge vores tid på - noget, der får os til at slappe af og koble fra hverdagens stress og jag. For at nå frem til noget vi kan kalde vores hobby, så er vi nødt til at søge efter det. Vi må afprøve forskellige ting og mærke efter, hvad vi har det godt med. F.eks. nyder jeg at spille computer, læse en god bog og at skrive. På den måde kobler jeg fuldstændig fra og giver min krop mulighed for at slappe af. Men det kræver noget af dig, før du får en hobby, men når du har fundet frem til en eller måske endda flere, vil du værdsætte det hele livet.

Jeg vil ikke sige at bruge forskellige apps på mobilen eller vilde byture hver weekend kan kaldes en hobby, selvom man kan lide det og glemmer hverdagen. Man har brug for at bruge hovedet i sin hobby. Måske komme ud i den friske luft. Udfolde og udforske sig selv. Lære noget og udfordre sig selv.

Annonce

Hvorfor bør man have en hobby?

Du tænker måske, at det da kan være ligegyldigt, om man har en hobby eller ej, så længe ens hverdag fungerer og ja, det giver jeg dig ret i, men der er ikke noget, der måler sig med en hobby. Det er nemt at blive overvældet af alverdens stress og jag, så derfor kan det være godt at have et fristed - noget, man kan give sig til, hvis tingene brænder på, og kroppen har behov for at restituere.

Så mit råd vil være... Skaf dig tid til at få en hobby og passe den hobby. Du vil få et helt andet overskud i din hverdag, hvis du giver dig selv tiden til at gøre noget, DU godt kan lide.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce