Annonce
Ugeavisen Ribe

Esbjerg Kommune hjælper i kampen mod indbrud

Esbjerg Kommune har fået tilbud om at melde sig til indsatsen Bo Trygt, som også en anden kommune i Syd- og Sønderjylland, nemlig Sønderborg Kommune, er med i. Ambitionen er at tvinge antallet af indbrud ned med to tredjedele og øge trygheden generelt blandt borgerne.  Arkivfoto: Johan Gadegaard
Esbjerg Kommune er blevet en del af indsatsen "Bo trygt", hvor politi og kommune skal arbejde tæt sammen i et forsøg på at presse antallet af indbrud ned og øge trygheden for kommunens borgere.
Annonce

Esbjerg Kommune: Borgerne i Esbjerg Kommune kan se frem til en tryggere tilværelse og langt færre indbrud.

Det er nemlig hensigten med  indsatsen "Bo Trygt", som Realdania, Trygfonden, Bolius og Det kriminalpræventive råd sammen har lanceret, og den indsats er Esbjerg Kommune nu med i.

I Bo Trygt-konceptet ligger, at kommune og politi i en fem-årig periode skal arbejde tæt sammen om at forebygge indbrud og øge trygheden blandt kommunens borgere med udgangspunkt i en række konkrete initiativer, der inddrager borgerne, hvor der lokalt er bekymringer.

Det kan blandt andet ske med aktivering af nabohjælp og et forøget fokus på at skabe tryggere boligområder gennem blandt andet de kommunale lokalplaner, hvori der træffes bestemmelse om belysning og indretning af stiforløb, beplantning og placering af legepladser.

I Bo Trygt-materialet er en af præmisserne desuden, at forvaltningen af kommunale områder og faciliteter - især tæt ved boligområder - spiller en stor rolle for niveauet af indbrud og utryghed. Områder, der er præget af dårlig ren- og vedligeholdelse, er ofte mere udsatte for utryghed og kriminalitet end områder, der fremstår præget af ordentlighed. Derfor bør kommunale områder, der støder op til eller gennemskærer boligområder, fremstå pæne og velholdte og med klart signal om kommunalt ejerskab.

Ambitionen for Bo Trygt-indsatsen er høj - målet er at reducere antallet af indbrud i kommunen med to tredjedele og i det hele taget styrke nabofællesskabet gennem nye aktive nabohjælpere, der skal være med til at øge trygheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce