Annonce
Ugeavisen Ribe

Fond giver en halv million kroner til Ribe Aktivitets- og Historiepark

Der var stor glæde at spore hos folkene bag Ribe Aktivitets- og Historiepark, da der var en stor donation fra Obbekjærfonden. Vagn Sørensen, Jens Lindholm, Carsten Lund og Peter Laursen var ude at besigtige området, da aftalen for sponsoratet blev indgået. Foto: Bo Maimburg
Som den første fond har den stærkt lokalt forankrede fond, Obbekjærfonden, givet en donation til Ribe Aktivitets- og Historiepark.

Ribe: Gennem flere måneder har det lokale erhvervsliv givet masser af penge til legepladsprojektet Ribe Aktivitets- og Historiepark. Det har samtidig hele tiden været meningen, at fonde også skulle bidrage, og nu har den første fond meldt sig på banen.

Derfor var der stor glæde at spore hos arbejdsgruppen bag projektet, da de fik en rigtig god besked fra Jens Lindholm, der er formand for Obbekjærfonden. Han kunne fortælle gruppen, at fonden ønskede at give en halv million kroner til projektet.


Annonce

Vi er ret begejstrede, for det projekt folkene bag Ribe Historie og Aktivitetspark er klar til at realisere i Ribe. De vil skabe en attraktion og oplevelsessted, som vil give masser af gode oplevelser gil både lokale og turister.

Jens Lindholm


Jens Lindholm udtrykker stor begejstring for projektet.

- Vi er ret begejstrede for det projekt, folkene bag Ribe Aktivitets- og Historiepark er klar til at realisere. De vil skabe en attraktion og oplevelsessted, som vil give masser af gode oplevelser til både lokale og turister. Vi har ret vilde med, at det er skabt som et indlæringsunivers, hvor børnene udover at have det sjovt også får en viden omkring Ribe bys historie, siger Jens Lindholm, der også ligger stor vægt på, at parkens interesse for Ribes historie, nutid og fremtid er tydelig.

- Vi er også ret imponerede over den store støtte der er kommet fra de lokale erhvervsdrivende, og så er det naturligvis også vigtigt for os, at kommunen også har valgt at støtte projektet. Det er også vigtigt for os, at der er gratis adgang, så rigtig mange mennesker får mulighed for at få en oplevelse i parken. Jeg tror også på, at legeparken bliver et sted, hvor mange forskellige generationer kan mødes og få en oplevelse. Og jeg er også sikker på, at alle generationer kan lære af de informationer man får i legeparken, siger Jens Lindholm.

- Det er sjældent, at vores fond støtter den her form for aktiviteter. Vi får jævnligt ansøgninger, fra folk, der ønsker at opføre en legeplads, men det er ikke umiddelbart noget vi støtter. Der skal noget mere til, og det synes vi, at vi har fundet i dette projekt. Jeg håber også, at vi kan medvirke til at inspirere andre fonde til at støtte projektet, siger han.

Vækker begejstring

Støtten vækker naturligvis begejstring hos folkene bag projektet.

- Jeg glæder mig over, at vi modtager så flot en donation fra Obbekjærfonden. Det er en lokal fond, og vi viser dermed endnu engang, at der er stor lokal opbakning til vores projekt. Vi har samtidig haft en rigtig god dialog med Jens Lindholm, så det har været en positiv oplevelse, at samarbejde med Obbekjærfonden, siger Carsten Lund.

- Det betyder ufattelig meget, at vi har modtaget den støtte fra Obbekjærfonden. Fondene er det tredje ben i vores økonomi, og vi er sikre på, at andre kommer efter det nu. Nu er vi på rette vej, og jeg glæder mig til at følge arbejdet med at få støtte fra andre fonde, siger initiativtager  Peter Laursen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Der er godt naboskab i Tange: Fællesspisning er populær hos beboerne i fem huse i Tange

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Turisme i Ribe: Den nye destination har et underskud på en million kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Ny virksomhed i Ribe: Virksomhed i vækst hjælper iværksættere

Ugeavisen Ribe

Ribe er startby: Kom helt tæt på Cavendish og de danske stjerner

Ugeavisen Ribe

Dennis starter egen klinik for fysioterapi i Ribe

Ugeavisen Ribe

Redningsbåd skal sikre tursejlads på Ribe Å

Ugeavisen Ribe

Mad, keramik og heksehistorie på Quedens

Ugeavisen Ribe

Heksemuseum inviterer indenfor efter lukketid

Ugeavisen Ribe

Ribe Dyrskue kæmpede med vandet - og havde højt besøgstal

Ugeavisen Ribe

Ribes mest underlige pizzaer: Hotdog pizza, en med karrysovs og så en ristaffel pizza

Ugeavisen Ribe

Stor splittelse om ananas på pizza: Kunderne i Ribe vil gerne have det

Ugeavisen Ribe

Ribes pizzeriaejere er enige: Dette fyld vil langt de fleste kunder have på deres pizzaer

Ugeavisen Ribe

25 år med kunst: Fra sygeplejerske til fuldtids kunstner

Ugeavisen Ribe

Gymnasielærere fra Ribe Katedralskole var på togt med forskningsskib

Ugeavisen Ribe

To ejere bliver til tre på Abildskær Gård

Ugeavisen Ribe

Ærligt debutalbum fra moden Ribedreng

Ugeavisen Ribe

Længe ventet: Ribe får sin første sushi-restaurant

Ugeavisen Ribe

Danni fra Ribe har valgt aldrig at være sur

Ugeavisen Ribe

Mentorer giver udsatte børn selvtillid og mod på livet

Ugeavisen Ribe

Familie vil vise sjælden kvægrace frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Lille maskinforretning vil vise sig frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Politiske partier starter valgkampen på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Dyrskue tager ingen chancer: Tjekker folk ved indgangen

Annonce