Annonce
Ugeavisen Ribe

Gode nyheder til livet i Ribe i sommerferien: Ribe Dyrskue bliver afholdt

Der bliver efter alt at dømme også et Ribe Dyrskue i år. Arkivfoto: Ole Lauridsen
Planlægningen af Ribe Dyrskue er nu gået i gang.

Ribe: I sidste uge blev Folketinget enige om en langsigtet genåbningsplan. Men allerede inden, den var på plads, gik styregruppen bag Ribe Dyrskue i gang med at planlægge årets skue.

- Kulturministeren sagde, at man stille og roligt kunne gå i gang med planlægge, hvis man ville, og det gjorde vi så en måneds tid senere end normalt. Vi begynder nu, fordi folk skal vide, at vi afholder, så de kan sætte det i kalenderen. Vi tror på, at der sidst i juli er god chance for, at vi må afvikle vores arrangement, men jeg havde dog håbet på en lidt mere klar melding om, hvor mange vi må være forsamlet til den tid, siger tovholder for Ribe Dyrskue, Jens Christiansen.

Han håber inderligt, at det bliver muligt at holde årets dyrskue på Hovedengen.

Annonce

- Vi vil rigtig gerne, for der må gerne til at komme noget mere gang i samfundet. Vi kunne faktisk godt have afviklet dyrskuet sidste år, hvis vi så på smittetrykket på det tidspunkt, men det var nok meget fornuftigt, at vi aflyste. Jeg tror på, vi kan gennemføre dyrskuet, fordi folk opfører sig altid pænt og går stille og roligt rundt, siger Jens Christiansen.

Vikingemarked bliver afholdt

Andre arrangementer i Ribe i løbet af foråret og forsommeren har nu fået en foreløbig afklaring om de holdes eller ej.

Mens Tulipanfesten som bekendt er aflyst, regner Ribe VikingeCenter med kunne afholde det årlige internationale vikingemarked, da stedet ind til videre har lov til at holde åbent mod, at man overholder forsamlingsforbud og afstandskrav samt viser en negativ coronatest ved indgangen.

Ribe VikingeCenter åbner den 28. april og har vikingemarked den 30. april-2. maj.

Han regner dog med, at der indføres ensretning på pladsen, mens man også er klar til at tilpasse sig andre betingelser i form af eksempelvis tjek af coronapas.

- Vi regner med, at indholdet på Ribe Dyrskue bliver som hvert år, hvis det kan lade sig gøre, siger Jens Christiansen.


Vi begynder nu, fordi folk skal vide, at vi afholder, så de kan sætte det i kalenderen. Vi tror på, at der sidst i juli er god chance for, at vi må afvikle vores arrangement

Jens Christiansen


Ribe Dyrskue foregår fredag den 30. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce