Annonce
Ugeavisen Ribe

Gratis lift hjem til jul: Ribevirksomheder hjælper unge studerende fra storbyerne

Thomas Gerken, Peter Lauritzen, Morten Bøje Jørgensen, Bjarne Christensen, Lars Abrahamsen og Ole Kristensen repræsenterer nogle af de virksomheder, der sørger for, at unge fra København eller Århus kan komme hjem til Ribe inden jul. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Otte lokale virksomheder og forretninger er gået sammen om at indsætte en bus fra København og Århus, så unge studerende helt gratis kan komme hjem til jul.
Annonce

Ribe: Mange har muligvis set tv-reklamen fra Spar Købmanden, hvor en kvindes unge knægt får hjælp til at komme hjem til jul. Det har Morten Bøje Jørgensen, filialchef i Sydbank Ribe, og det fik ham forleden på den idé, at det skulle også være en mulighed i Ribe. Derfor tog han fat i en række forretninger og virksomheder med ideen om, at de helt gratis skulle fragte de unge mennesker til Ribe fra henholdsvis København og Århus.

- På en time var det på plads, så havde syv andre virksomheder sagt ja til at bakke op om ideen. Jeg har det ofte sådan, at når man får en god idé, så skal man handle på den med det samme, og det er da fantastisk, at de andre også var med på ideen. Jeg er egentlig ikke overrasket over det, for det viser blot, at vi har en fælles holdning om at ville Ribe det bedste, lyder det fra Morten Bøje Jørgensen.

Jeg har det ofte sådan, at når man får en god idé, så skal man handle på den med det samme, og det er da fantastisk, at de andre også var med på ideen.

Morten Bøje Jørgensen, filialchef Sydbank Ribe

Annonce

Hjertevarm idé

Blandt dem, der bakker op om ideen er Bjarne Christensen fra Porsborgs Gastro Bar.

- Jeg har selv været udeboende, da jeg var yngre, og brugt min SU på turene hjem til Ribe, så det her er en rigtig hjertevarm idé. Det er på en måde vores job som forretningsdrivende i Ribe at sørge for, at de unge holder relationen til deres hjemby, siger han.

Peter Lauritzen tilføjer, at det ville være godt at få de unge til at huske, at der er noget, som hedder Ribe, og den tanke med initiativet har Morten Bøje Jørgensen også.

- Den ultimative succes vil være, at de unge tænker sig om en ekstra gang over, hvad hjembyen gør for dem. Måske kan det være, at de vil købe en bog i den lokale boghandler eller sågar tænke en ekstra gang over, om man skal komme hjem og bo i Ribe, når studietiden er overstået, siger han.

Gratis busser til Ribe

Busserne kører mod Ribe fredag den 20. december og ankommer til banegården klokken 18.

Der er plads til 47 passagerer i hver bus. Alle får en goodiebag, ligesom Ribe Handelsstandsforening sørger for, at der er drikkevarer til køreturen.

Pladsen i bussen skal bestilles online på enten https://tilmeld.sydbank.dk/fraaarhustilribe2019 eller https://tilmeld.sydbank.dk/frakbhtilribe2019. Tilmelding åbner mandag den 9. december klokken 10.

Følgende virksomheder og forretninger er med i initiativet: Sydbank Ribe, EDC Ribe, Kvickly Ribe, Bog & Idé, Lynddahl Plast, AB Catering, Porsborg Gastro Bar og Iversen Busser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce