Annonce
Ugeavisen Ribe

Guldsmed i Ribe bortauktionerer unikke ure og vil give pengene til legepladsprojekt

Henrik Skjønnemand laver en auktion på otte Ribeure og de penge der kommer ind går til Ribe Historie og Aktivitetspark. Foto: Bo Maimburg
Henrik Skjønnemand vil nu sætte otte Ribeure med nummer 1 på auktion og give alle de penge, der kommer ind, til Ribe Historie- og Aktivitetspark.
Annonce

Ribe: Da Ribe i 2014 blev kåret til ”Big time small destination” i Europa fik Guldsmed Henrik Skjønnemand en rigtig god ide.

Han fik designet nogle helt særlig nummererede Ribeure, og de har siden været et kæmpehit. Nu er der kun få ure tilbage af de 2000, han fik produceret, og de bliver solgt, når butikkerne genåbner.

Men han har gemt de første ure i hver model.

- Der er otte forskellige typer Ribeure, og jeg har gemt de ure, der har nummer et i hver serie, for jeg har kunnet fornemme på interessen, at de på et tidspunkt vil blive et samlerobjekt. Ribeure epoken er ved at være slut, og jeg har hele tiden opfattet ideen som en gestus overfor Ribe, for det var Ribe, der fik prisen, og det har været ripenserne, der støttede op om den gode ide. Derfor har jeg besluttet, at jeg vil lave en auktion på de otte ure med nummer et, og alle de penge, der kommer ind fra salget, vil gå til Ribe Historie og Aktivitetspark, siger Henrik Skjønnemand.

Auktion over Ribeurene

Der er lavet 2000 ure - 250 af hver af de otte modeller. Det er nummer et i hver model, som er blevet gemt. De bliver nu sat til salg fra Guldsmedjen i Ribes Facebook side.

Henrik Skjønnemand vil forsøge at sælge urene samlet, så buddet starter ved 30.000 kroner. Hvis det ikke lykkes at sælge urene samlet, vil han sætte dem til salg enkeltvis efter 14 dage. Man kan give sit bud på siden, men man kan også ringe til Henrik Skjønnemand, hvis man ønsker at være anonym.

Henrik har før været med til at støtte gode sager, da han eksempelvis indsamlede 85.000 kroner til fordel for ofrene for jordskælvet i Haiti, og da han indsamlede 30.000 til ofrene for tsunamien.

Ideen vækker begejstring hos Carsten Lund, der er formand for Ribe Fritidscenter og sammen med Peter Laursen er initiativtager til Ribe Historie- og Aktivitetspark.

- Det er virkelig en flot gestus af Guldsmedjen i Ribe. Det er vi rigtig glade for, og vi håber naturligvis, at der er nogen, der vil komme med et godt bud på urene. Det er flot, at han vil støtte projektet på den måde, og det er jo altid sjovt, når nogen er opfindsomme og finder en lidt anderledes måde at støtte projektet på, siger Carsten Lund.

Annonce

Støtter den gode sag

Guldsmedjen vil gerne have, at pengene kommer Ribe til gode, for det er jo hæderen af Ribe, der ligger til grund for, at han har solgt så mange ure.

Henrik Skjønnemand

- Det er virkelig helt vildt mange ure, jeg har solgt, og syv år efter er det stadig en kæmpe sæller. Det er absolut den største salgssucces, jeg nogensinde har haft, og det er ret vildt at sælge 2000 ure i Ribe. Den dag, jeg satte urene til salg, var der en lang kø udenfor butikken, og jeg solgte 130 ure på halvanden time. Det glemmer jeg aldrig, siger Henrik Skjønnemand, der oplever, at der blandt andet til jul og konfirmationer stadig er et pænt salg af Ribeurene.


Den dag, jeg satte urene til salg, var der en lang kø udenfor butikken, og jeg solgte 130 ure på halvanden time. Det glemmer jeg aldrig.

Henrik Skjønnemand


- Jeg håber virkelig, at der er nogen af Ribes lokalpatrioter, der vil give et flot bud, og støtte en god sag. Og de kan samtidig erhverve sig otte ure som uden tvivl er samlerobjekter. For der har været rigtig stor forespørgsel på at få nummer et, siger Henrik Skjønnemand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce