Annonce
Ugeavisen Ribe

Ingen overraskelse: Tulipanfesten i Ribe er officielt aflyst

Der bliver hverken tivoli, Tulibierfest eller andre dele af en normal Tulipanfest i år. Det hele er nemlig aflyst. Arkivfoto
Påbuddet fra statsministeren om forsamlingsforbud og ingen store arrangementer sætter en stopper for årets Tulipanfest. Det kommer til at betyde store tab for de tre foreninger, der står bag byfesten.
Annonce

Ribe: Det kom nok ikke som nogen overraskelse for nogen, og mandag aften kort efter statsministerens pressemøde blev det officielt: Årets Tulipanfest i Ribe er aflyst.

- Vi fik endeligt bekræftet det påbud, som vi havde ventet på, på pressemødet. Vi har heldigvis haft noget tid til at vænne os til tanken, men vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi må aflyse. Vi kan godt forstå, at helbred og økonomi i Danmark kommer i første række her, siger Preben Fog Svendsen, formand for Tulipanfestens komité.

Han understreger, at der heldigvis ikke er nogen penge ude at svømme for Tulipanfestkomiteen.

- Nu skal jeg til at aflyse aftaler og droppe kontrakter. Vi havde aftaler med musikere, men nu er det force majeure, så vi hænger ikke på noget. Vi vil heller ikke holde en halv Tulipanfest eller noget i den stil, så nu fokuserer vi i stedet på at lave en ordentlig fest næste år, siger Preben Fog Svendsen, der tilføjer, at det bliver den 21.-24. maj 2021.

Han er dog rigtig ærgerlig over, at de tre idrætsforeninger, der plejer at få overskuddet fra Tulipanfesten, nu ikke får det økonomiske tilskud.

Annonce

Et hårdt slag

Det er Ribe Boldklub, Ribe Håndboldklub og Ribe Badminton Club, der i fællesskab står bag Tulipanfesten, og som hvert år deler overskuddet. Netop overskuddet har det seneste år ligget tæt på en million kroner, så alle tre foreninger vil komme til at mærke, at der mangler et sted mellem 250.000 og 300.000 kroner i budgettet.

- Det er et hårdt slag for os, at der ikke kommer de penge ind, og det vil betyde, at vi ikke kan overholde det budget, vi har fremlagt for 2020. Det skal dog ikke gå ud over klubbens medlemmer, så vi må tage det underskud, der følger med i denne omgang. Desuden må vi sende de ideer og drømme, vi havde i den nye bestyrelse, til hjørne, siger Simon Hansen, formand i Ribe BK, som nærmest er i chok over, at klubben nu i 2020 både er ramt af vandproblemer, manglende træning og nu også en aflyst tulipanfest.

Holdningen hos både Simon Hansen og Henrik Clausen, formand i Ribe HK, er desuden, at de er kede af aflysningen på Ribes vegne.

- Jeg er både ked af aflysningen på vegne af gæsterne til Tulipanfesten og på hele byens vegne. Det er jo et arrangement, der betyder meget for folk i Ribe, og det er også et samlingspunkt for håndboldklubbens medlemmer, siger han.

Alle tre foreninger har en god økonomi, og alle tre melder ud, at det ikke er planen, at de manglende penge fra Tulipanfesten får stor betydning for aktivitetsniveauet.

- Pengene vil helt sikkert blive savnet, og min umiddelbare tanke er, at vi måske vil holde lidt igen med at sætte gang i nye aktiviteter og på den måde følge den retning, vi har haft de senere år. Vi vil dog ikke nedlægge nogen aktiviteter, siger Steffen Ruppert, formand i Ribe Badminton Club.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce