Annonce
Ugeavisen Ribe

Kæmpe legeplads med Riberhus Slot, stormflodssøjlen og lang forhindringsbane på vej i Ribe

Tegningerne til Danmarks største legeplads er nu offentliggjort. Den skal rumme flere forskellige øer med hvert deres aktivitetsområde, heriblandt et genopførsel af Riberhus Slot samt stormflodssøjlen i Ribe som legeredskaber. Illustration: Uno-Uniqa Group
En genopførsel af Riberhus Slot som legeredskab er blot noget af det, som Danmarks største legeplads, der skal ligge i Ribe, omfatter. Den får flere områder, der relaterer til byen og området og ventes at koste 11 millioner kroner
Annonce

Ribe: Der er noget stort i vente i Ribe. Noget rigtig stort. Nærmere betegnet er det Danmarks største legeplads, der skal ligge ved sandfanget over for Ribe Fritidscenter, der nu er kommet tegninger på.

Planerne for projektet, der har fået den foreløbige titel "Ribe Aktivitets- og historiepark" blev præsenteret torsdag eftermiddag, og bag dem står en lang række af personer med interesse i Ribe, som erhvervsfolk, aktører i turismen, Handelsstandsforeningen, Ribe Fritidscenter og Esbjerg Kommune.

- Det er afgørende, at så mange parter står bag legepladsen. På den måde bliver det et byprojekt , siger Carsten Lund, der er talsmand for gruppen af aktører.

Projektet omkring en kæmpe legeplads har været på tegnebrættet i flere år, og da Peter Laursen for nogle år siden nævnte tanker om et udeaktivitetsområde ved Ribelund, var det naturligt, at kræfterne blev forenet.

0-13 år

Legepladsen ventes at få en målgruppe for børn mellem 0 og 13 år, hvad angår udstyret. Imidlertid er hele området ifølge Carsten Lund tiltænkt for alle fra vugge til grav, da der med de mange opholdspladser er rig mulighed for at kigge på, at børnene har det sjovt.

- Da jeg var barn, var der mere sjov og leg for børn i Ribe, og jeg mener klart, at der i dag mangler noget for den målgruppe. Hvis vi skal lave noget for dem, så skal det gøres med et ordentligt slag i bolledejen, og når projektet er så omfattende og har så stor opbakning, så er det muligt at få fonde med, siger Peter Laursen.

Annonce

Inspireret af lokalområdet

Det er Uno-Uniqa Group, der skal stå for at lave legepladsen, og i deres oplæg indgår seks forskellige områder, stribevis af opholdssteder, gynger, trampoliner samt picnicområde, ligesom det hele er omkranset af en 400 meter lang kombineret løbe- og gåbane.

Vagn Sørensen, Peter Laursen, Claus Pedersen og Carsten Lund er blot nogle få af de aktører, der er involveret i planerne omkring at etablere Danmarks største legeplads i Ribe. Den skal ligge ved sandfanget over for Ribe Fritidscenter, og projektet virker til at være meget realiserbart. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- De har planer om at opføre Riberhus Slot med voldgrav og bro som legeredskab i næsten 1:1, og både den og stormflodssøjlen bliver omkring 10 meter høje. Derudover kommer der et karruselområde, et område med en høj bakke med balance- og motorikredskaber og et Vadehavsområde med en svævebane, der er inspireret af fuglenes trækruter. Det er rigtig godt, at områdets historie bliver en del af legepladsen, og det ikke bare er gynger, siger Carsten Lund.

En næsten 1:1 model af Riberhus Slot som legeredskab. Det er blot en del af planerne for det ambitiøse projekt omkring Danmarks største legeplads. Borgen skal laves i robinie træ og fungere som et klatre legeunivers. Illustration: Uno-Uniqa Group


For at tage den optimistiske hat på, så tror jeg på, at al finanseringen kan være på plads ved slutningen af 2020

Carsten Lund


Yderligere er der planer om et legeunivers og forhindringsbane, som forhåbentlig kan blive mere end 168 meter lang, hvilket vil betyde, at denne alene vil blive Europas længste legeplads.'

- Det ville jo være fantastisk at kunne markedsføre legepladsen og Ribe med denne, så der bliver noget at køre efter for turisterne, lyder det fra Carsten Lund.

Tegninger til Ribe Aktivitets- og Historiepark

Parken bliver imidlertid mere end en legeplads, for historien skal også inddrages rundt omkring, hvilket skal gøres ved at opsætte QR-koder, så man kan læse om eksempelvis Vadehavet eller Riberhus Slot.

Annonce

- Pengene skal nok komme

Legepladsen er anslået til at koste 11 millioner kroner eksklusiv moms, og ifølge aktørgruppen lyder det ikke som et problem at finde de penge.

- Det her skal gerne gå hurtigt, vi vil ikke vente længere. Vi har allerede tilkendegivelser for 2,5 millioner kroner fra fonde, som end ikke har set projektet endnu, og vi tror på, at det hele kan klares med finansiering fra fonde. Pengene skal nok komme, fordi projektet er så unikt Desuden tror jeg i også i sidste ende, at Esbjerg Kommunes politikere vil finde det så interessant, at de også vil være med, siger Carsten Lund.

Han tilføjer, at fondansøgninger fra efter sommerferien skal udsendes for fuld skrald.

- For at tage den optimistiske hat på, så tror jeg på, at al finanseringen kan være på plads ved slutningen af 2020, og så de første håndværkere begyndere at arbejde derude i begyndelsen af 2021. Derfra vil legepladsen etableres på fire måneder.

Med svævebaner og meget andet kan børnene få en fornemmelse af, hvordan det er at være trækfugl i Vadehavsområdet. Illustration: Uno-Uniqa Group
Bakken skal være forholdsvis stejl og være fyldt med motorikaktiviteter. Illustration: Uno-Uniqa Group
Tegninger til Ribe Aktivitets- og Historiepark, her er det området med karruseller i mange forskellige afskygninger, hvor der ligesom andre steder i parken også er masser af opholdssteder. Illustration: Uno-Uniqa Group
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce