Annonce
Ugeavisen Ribe

Kæmpe succes med shelters hos Varming Savværk

Mark Lakolk står for produktionen af de mange shelters, som på det seneste har givet stor succes og masser af travlhed på Varming Savværk, der er ejet af Thomas Lautrup Andersen. Foto: Annett Bruhn
På Varming Savværk er produktionen af shelters ti-doblet i forhold til sidste år. Det er Mark Lakolk, der står for den del af arbejdet, mens indehaver Thomas Andersen håber, at succesen kan fortsætte.
Annonce

Varming: I takt med, at danskerne i højere grad er blevet hjemme og har fået øjnene op for alternative overnatningsmuligheder i den danske natur, så har Varming Savværk nær Ribe oplevet stor succes.

Ophold udendørs kan nemlig kobles sammen med brug af shelters, og netop produktionen af dem har givet massiv travlhed på det lille savværk, der har været ejet af Thomas Andersen siden 2017. Sammenlignet med sidste år er shelterproduktionen for sidste år er antallet nu tidoblet til omkring 200 styks.

Det er Mark Lakolk, som blev ansat i februar, der står for produktionen af samtlige shelters.

- Jeg er shelterkongen, udbryder Mark og fortsætter:

- Thomas begyndte et samarbejde med Davidsen Tømmerhandel, og det viste sig hurtigt, at shelters gik rigtig godt, og det er blevet en god biindtægt for Thomas, der forsøger at få savværket i gang, forklarer han.

Annonce

I bedste IKEA-stil

Mark Lakolk forklarer, at man ud over den almindelige shelters, også idéudvikler på shelters med vinduer og tagpap eller græs på taget. Og firmaet har specialfremstillet shelters til kunder, der har haft særlige ønsker og behov. Fælles for dem alle er imidlertid, at kunderne får sheltersene leveret som samlesæt.

- Shelters-konceptet stammer jo fra Sverige, så vi har laver dem i bedste IKEA-stil. De bliver leveret med et shelterkit og en "brugsforvirring", lyder det med et smil på læben.

Annonce

Godt for miljøet

På Varming Savværk saver man med vand og rapsolie og behandler træet med linolie.

Mark Lakolk og Thomas Andersen håber, at succesen med produktionen af de mange shelters kan fortsætte. Foto: Annett Bruhn

- Vi kunne arbejde i trykimprægneret træ, men vi synes, vores produkt er flottere, og så er produktionen bedre for miljøet. Og vores træ har de samme egenskaber som det trykimprægnerede træ, men er bare fuldt ud bæredygtigt. Vi køber træet af Hede Danmark, der kører efter princippet: fæld et træ og plant to. Den tanke kan jeg godt lide, fortæller Mark og tilføjer, at al træaffald fra savværket laves til flis. Det bliver solgt som bunddække til haver og resten fyres der op med i savværkets haller.

Både Thomas Andersen og Mark Lakolk tror på, at succesen kan fortsætte.


Shelters-konceptet stammer jo fra Sverige, så vi har laver dem i bedste IKEA-stil. De bliver leveret med et shelterkit og en "brugsforvirring"

Mark Lakolk


- Efterspørgslen kommer selvfølgelig til at dale på et tidspunkt, men jeg er sikker på, at vi kommer til at sælge rigtig mange det næste års tid. Det, der betyder mest for mig, er, at der er kommet liv i det gamle savværk, som min morfar jo fik op at køre i 50'erne. Lige nu har jeg fire ansatte, og det, jeg ønsker mig, er et firma med ti ansatte. Det passer til mig. Jeg vil selv lave noget, og jeg vil gerne have, at de ansatte føler sig hjemme - det går jeg meget op i, siger Thomas Andersen.

Varming Savværks shelters laves af træ, som købes af Hede Danmark, der kører efter princippet: fæld et træ og plant to. Foto: Annett Bruhn

Varming Savværks shelters

Varming Savværks shelters er lavet af Lærk eller Douglasgran fra Hede Danmark, der kører efter princippet "Fæld et træ og plant to.". På sammen måde fremstillerne man også borde og bænke

Stammerne bliver savet op til tømmer til skelettet og kalmarbrædder med bomkant til beklædning.

Et fire-personers shelter er 230 cmx230 centimeter.

Det koster 8500 kroner som samlesæt og 6000 kroner som byg-selv-sæt for den øvede handyman.

Varming Savværk sælger ikke shelters i håndkøb. I stedet bestiller man dem direkte hos Varming Savværk eller køber dem hos Davidsen Tømmerhandel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce