Annonce
Ugeavisen Ribe

Kenneth og Sabrina rykkede fra Esbjerg til nedlagt skole i Varming

For 12 år siden gik de sidste børn ud af Seem-Varming Skole, og nu bor Sabrina P. Schmidt og Kenneth Kirkeby på den nedlagte skole. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Med 315 beboelige kvadratmeter har Kenneth Kirkeby og Sabrina P. Schmidt masser af plads at råde over på en nedlagt landsbyskole.
Annonce

Varming: Hvad får et ungt par uden børn til at flytte fra Esbjerg til Varming - 7 km fra Ribe - og tilmed ind på en nedlagt skole?

Det kan Kenneth Kirkeby og Sabrina P. Schmidt svare på. De rykkede nemlig for et par år siden fra et godt begynderhus i Esbjerg til den nedlagte Seem-Varming Skole.

- Vi tænkte egentlig, hvorfor vi overhovedet boede i Esbjerg, og det blev startskuddet til at finde noget andet. Ret hurtigt lagde vi mærke til skolen, og da den senere poppede og igen til en lavere pris, måtte vi ud og se på skolen, og så faldt vi pladask for den, fortæller Sabrina P. Schmidt, der også gerne ville til et lille aktivt lokalsamfund.

Kenneth supplerer:

- Vi var slet ikke i tvivl om, at det var her, vi skulle bo. Jeg kan huske, at en lillebrors kammerat boede på en nedlagt skole, da jeg var lille, og der var der mange muligheder. Det er ekstremt charmerende, og det giver en følelse af noget historie at være her, siger han.

Seem-Varming Skole

Ejendommen på Varmingvej 5 husede frem til 2007 Seem-Varming Skole. Boligen er i dag 315 kvadratmeter stor, mens der er 60 kvadratmeter kælder og yderligere 250 kvadratmeter med blandt andet gymnastiksal. Til ejendommen hører 1,5 hk jord.

Seem-Varming Skole blev opført i 1944 og fungerede fra tiden efter 2. verdenskrig og frem til 1984 som én af to sogneskoler. Da skolen i Høm lukkede, samledes alle elever i Seem, hvor der som det højeste gik 118 elever. Skolen lukkede i 2007, da der blot gik 54 elever på skolen.

I artikelserien "Vi bor i nr. 5" er ideen, at beboerne i det givne hus skal fortælle om, hvorfor de bor der, og hvad der er særligt ved at bo der.

Alle er velkomne til at komme med forslag til, hvem vi skal snakke med. Man kan skrive til os på red.ribe@ugeavisen.dk

Annonce

Store rum giver mange muligheder

I stueetagen er der tre rum med højt til loftet. Tidligere var der to rum, der i sin tid blev brugt som henholdsvis musik- og fysiklokale. Derudover har ejendommen stadig en fin gymnastiksal, mens omklædningsrummet er omdannet til bodegarum. Flere steder er der spor fra den tid, der var skole i bygningerne. Eksempelvis hænger der i gangen stadig en gammel knagerække med slidte navneskilte, og under halvtaget udenfor er der blevet skrevet klassiske sjofle ord på træværket.

Sabrina understreger, at det er ejendommens mange muligheder, der er helt afgørende.

- Når rummene er så store og med så højt til loftet, så bliver vi ikke begrænset af et rums klassiske funktioner. Der er simpelthen så meget plads, at vi kan fråse med det, og der er mange muligheder i forhold til indretning og brug af rummene. Vi kan helt selv genopfinde, hvad vores behov er i de enkelte rum, siger hun og tilføjer, at det rum, hvor køkkenet er, ikke nødvendigvis var oplagt til at blive til et køkken.

Annonce

10 minutter til Netto

Selv om både Kenneth og Sabrina arbejder i Esbjerg, så har det på ingen måde afskrækket dem, at de nu bor i Varming.

- Da jeg første gang så på et kort, hvor Varming lå, tænkte jeg, at det lå langt væk, men allerede anden gang, vi var herude, føltes det ikke langt fra Ribe. Det, der har overrasket mig mest positivt, er, at der faktisk kun er 10 minutters kørsel ind til Netto, og vi føler heller ikke, at vi har givet afkald på et storbyliv, siger Kenneth, der ofte tager racercyklen, når han skal køre de cirka 36 km på arbejde.

Sabrina og Kenneth har indrettet gamle undervisningslokaler i stueetagen til dagligstuer og køkken. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Der er stadig spor efter dengang, der var skole på stedet, her en gammel knagerække og slidte navneskilte. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Det tidligere omklædningsrum er blevet indrettet som bodegarum, hvor bordpladerne er lavet af skolens gamle gulvbrædder. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Den store gymnastiksal er et mekka for lokale børn at komme og lege i. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Kenneth elsker at gå på opdagelse i stedets historie, og hist og her er der gemte eksempelvis gamle fagbøger. Foto: René Aunsbjerg Fogh
I en af de store dagligstuer er der blevet plads til et flygel, mens den anden er gjort til skærmfrit område. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce