Annonce
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Feminist eller ej

Selv om valget nu er overstået har alle valgplakaterne i lygtepælene naturligvis affødt en del snak i min familie.

Vi har talt om demokrati, valg, forskellen mellem regioner, kommuner og folketing. Vi har også talt om de forskellige kandidater, partier og, at dem der stiller op, tjener os alle sammen med deres indsats og arbejde for samfundet. Og især om, at det behøver man ikke være politiker for at gøre, altså tjene samfundet. Det gør vi alle.

Min store datter har flere gange spurgt til, hvor jeg ville sætte min stemme, og jeg har svaret hende, at det var jeg i tvivl om ”Hvorfor, stemmer du ikke bare på den du plejer?” spurgte hun, en dag inden valget.

Annonce

”Øhhh, ja, ser du- jeg synes faktisk, at ham jeg plejer at stemme på, er blevet lidt for ”sat” i det, og jeg mangler en ny vinkel”.

Inden jeg når at tale helt færdig om fornyelse og nye øjne og hvad, det kan betyde rent politisk at ryste posen, bliver jeg afbrudt af hende.

”Vil det sige, at du plejer at stemme på en mand, hvorfor? Du er jo rødstrømpe! Og feminist! Og du synes stadig ikke, at vi har ligestilling, selvom alle andre voksne siger, at det har vi”

Jeg grinede lidt af hende, fordi den dag havde jeg faktisk røde strømper på med glimmer selvfølgelig. Men rødstrømpe det er jeg ikke. Jeg er feminist, og jeg tror på ligestilling mellem ALLE! For mig handler det ikke om køn. Det handler heller ikke om, at kvinder skal favoriseres eller der skal indsættes kvoter for kønsfordeling i hverken bestyrelser eller politik. For mig, handler det om, at vi skal have det, der er bedst for alle og dermed for fællesskabet.

Det handler om, at alle har værdi for fællesskabet, uanset om de er socialdemokrater, konservative, sygeplejersker, pædagoger, statsministre, revisorer eller, om de er mænd eller kvinder. Vi har alle en funktion, og vi er alle med til at bidrage til vores samfund på hver vores måde. Og den er ikke længere kønsbestemt. Kvinder har lige så stor værdi i vores samfund som mænd. Vi skal bare lige opdage det. Vi skal turde se det og udforske, hvad det gør ved os og stå fast i, at vi er værdifulde.

Det med ligestillingen, ja jeg synes stadig, at den halter. Jeg synes stadig, at det er for dårligt, at de fag, kvinder oftest vælger, er lavtlønnede. Men det, jeg synes, er værst, er, at vi tillægger vores børn, unge, gamle og syge så lidt værdi, at dem, der skal passe dem og lære dem livsvigtige funktioner, ikke har tid til det. Og at mange ansatte knækker sammen i forsøget på at udføre arbejdet alligevel. Det handler ikke om, at størstedelen af medarbejdere indenfor omsorgsfagene er kvinder. Det handler om, at vi kulturelt ikke har tillagt omsorg nogen værdi, fordi det ikke har genereret penge men været en udgift. Mange omsorgsopgaver har tidligere været et kvindeligt kald og noget, vi har gjort ved siden af alt det andet, vi udførte. I dag, er mange af de opgaver et arbejde, et fag med høj faglighed og dygtige pligtopfyldende ansatte.

Jeg mærker hver dag, hvad det gør ved voksne at arbejde i omsorgsfagene, når jeg møder pædagoger, lærer, sygeplejersker og offentlige mellemledere, der er kørt tør for energi, slidt ned, har stress eller det der er værre. Og jeg tænker ofte, hvem kan løse den gotiske knude? Hvem kan få økonomi til at gå op med mennesker?

Jeg er feminist, og jeg tror på ligestilling mellem ALLE! For mig handler det ikke om køn. Det handler heller ikke om, at kvinder skal favoriseres eller der skal indsættes kvoter for kønsfordeling i hverken bestyrelser eller politik. For mig, handler det om, at vi skal have det, der er bedst for alle og dermed for fællesskabet.

Fra klummen

For mig at se bliver det den helt store opgave de næste fire år, og jeg vil heppe og juble på dem, som bliver stemt ind og krydse alt, hvad jeg har for, at de kan løfte opgaven, når de nu har været så venlige at stille sig selv til rådighed for alle os andre.

Mand eller kvinde- jeg håber, at den bedste må vinde.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribedreng mistede sin far i en ung alder: Viktor har lært at se livet i et større perspektiv

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

KLUMME: 40-års dagen nærmer sig. Skal jeg gå i panik eller?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Garde giver fuld gas ved julekoncert i Ribe

Ugeavisen Ribe

Mere plads til flotte naturfotos: Lokal fotograf udvider galleri og får udgivet bog

Ugeavisen Ribe

Mikkel er blevet mindre sur: Otte uger i Familieklassen har gjort stor forskel

Ugeavisen Ribe

Mor eller far er med i skole: Familieklasse hjælper på børns mistrivsel

Ugeavisen Ribe

Senhjerneskadede er frustrerede over kummerlige forhold: Træningen bliver ødelagt af dårlige rammer og larm fra maskiner

Ugeavisen Ribe

Kandis gennemføres:  Ribe Fritidscenter aflyser ikke julefrokosten med Kandis

Ugeavisen Ribe

Efter 24 år i lokalpolitik: Jørgen Ahlquist får sin første formandspost

Ugeavisen Ribe

Corona sætter en stopper for skålen i juleøl: Årets Emil er aflyst

Ugeavisen Ribe

Kvickly i Ribe giver 75.000 kroner til legeparken

Ugeavisen Ribe

Ta' et julehjerte og køb en gave: Ønsketræ skal igen sikre julegave til institutionsbørn

Ugeavisen Ribe

87 år og frivillig ved håndboldkampe: Madsen giver en hånd med ved Ribe-Esbjergs kampe

Ugeavisen Ribe

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Ugeavisen Ribe

Elever vandt landsdækkende konkurrence om CO2-neutral energikilde: Kunne være fedt, hvis der var nogle forskere, der ville kigge på vores forslag

Ugeavisen Ribe

Socialdemokraten Vivi var med til at kuppe Venstre

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Du er ikke alene...

Ugeavisen Ribe

Efter støtte fra lokale forretninger: Ribes julebelysning bliver nu endnu flottere

Ugeavisen Ribe

Nyt V-byrådsmedlem fra Ribe fik mere end 400 stemmer: - Jeg er ydmyg over for den her opgave

Ugeavisen Ribe

Lokale nørklere er klar: Museum slår atter dørene op til julemarked

Ugeavisen Ribe

Ti år med succes: Nanna og Marie skubber til deres grænser på Sct. Peder

Ugeavisen Ribe

Efter mange års hjemløshed: Nu får seniorerne endelig deres nye lokaler i SeminarieHuset

Ugeavisen Ribe

Tre medlemmer af Esbjerg Byråd: Konservative vil gøre en forskel

Annonce