Annonce
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vi skal ha' nye sko

livet ifølge piamaja til web

Der er opbrud i huset ”Maja” I Ribe. Huset ”Maja” er mit hus. Her bor jeg sammen med mine tre døtre. Vi har boet her i fem år, hvor jeg overtog et faldefærdigt dødsbo, som havde stået tomt i to år.

Dengang var jeg ny-separeret, havde tvillinger på halvandet år og en datter på syv år, og jeg havde ikke kun købt et hus som skreg på istandsættelse, jeg havde også mistet mit arbejde i forbindelse med min separation og stod for at skulle starte forfra på alle punkter i livet.

Efter at have prøvet med to vidt forskellige jobs måtte jeg erkende, at jeg ville køre mig selv og familie i sænk, hvis jeg ikke var selvplanlæggende i mit arbejdsliv, og jeg valgte derfor at starte min egen lille virksomhed.

Annonce

I tre år har køkkenbordet i huset ”Maja” været omdrejningspunktet i kvindecirkler, workshops, temadage og salgsmøder. Jeg har været så ubegribeligt heldig, at nogen har gidet lytte til mit budskab, og at jeg har været inviteret ud til både foredrag og sparring i hele landet. Og hold nu op, det har været så fantastisk. Jeg har lært så meget af alle de mennesker, jeg har mødt. Og jeg har hver dag frydet mig over, at jeg har kunnet planlægge efter mine børn OG samtidig kunnet stille mit eget behov for at udfolde mig professionelt.

Jeg har i løbet af de sidste fem år dygtiggjort mig inden for mange felter, og jeg er i dag ekspert i at skabe tillidsfulde rum, hvor mennesker kan udfolde sig, og planer kan lægges. Alligevel har jeg nu valgt at lukke ned for dele af min virksomhed og gå i gang med at søge arbejde. Du tænker måske som en del andre, hvorfor? Det går jo godt? Nu har du lige fået dig etableret og skabt en kundekreds!? Og du har et grundlag for at udvikle din forretning? Hvorfor alt den uro, Piamaja er det ikke lidt utroværdigt?

Det korte svar er nej. Bare nej.

Vores behov har ændret sig, og vi er ikke det samme sted i dag, som vi var for tre år siden.

Børn har en tendens til at vokse op, og de har en tendens til lige pludselig at blive selvhjulpne og selvkørende. Som forældre ser vi det først, når vi lige pludselig stopper op og ser udviklingen serveret på et sølvfad- eller får en besked om at lukke døren efter os, når vi går ud af værelset, fordi de gerne vil have fred.

Bliver vi ved med at gå og ruge og længes i alt for lang tid, holder vi os selv fast i et liv, som ikke er det, vi vil have, og det er ingen tjent med. Ligesom vores fødder bliver ødelagt af at gå i forkerte sko, så gør vores liv det også.

Fra klummen

Sådan vokser vi også selv. Med små bitte skridt hver eneste dag helt uden, at vi lægger mærke til det. Lige indtil vi en dag får øje på det og ser, at vores behov har ændret sig. Sko passer også lige indtil, at de ikke gør det mere.

Når vi får øje på det, er det vigtigt at tage ansvar for, at den indsigt ikke kun bliver ved med at være en indsigt, men at den omsættes til handling. Omsætter vi ikke vores indsigter til handlinger, svigter vi os selv og dermed alle andre omkring os. Vi skal ha' nye sko, vel og mærke. Bliver vi ved med at gå og ruge og længes i alt for lang tid, holder vi os selv fast i et liv, som ikke er det, vi vil have, og det er ingen tjent med. Ligesom vores fødder bliver ødelagt af at gå i forkerte sko, så gør vores liv det også.

Vi skal ikke være bange for opbrud og for at kaste os ud i noget nyt, det er en helt naturlig del af det at være i live. Derfor lukker jeg nu dele af mit firma, ikke fordi jeg er tvunget til det, men fordi mine børn og jeg er vokset ud af vores sko og fordi, vi tør være i live.

Ps: Jeg bruger størrelse 38 😊

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Red Barnet efterlyser familier til deres oplevelsesklub

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Mikael vil være Ribes og landbrugets stemme

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Ny selvstændig coach i Ribe: Marianne er sprunget ud på dybt vand

Ugeavisen Ribe

Mindeord over Sten Børsting

Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Ugeavisen Ribe

Hanne har doneret stamceller og reddet liv: - Det er en god gerning ligesom at give blod

Ugeavisen Ribe

Konservativ Ribepolitiker ser flere muligheder for at blive valgt denne gang

Ugeavisen Ribe

Sønderjysk mad på menuen til Folkemødet i Ribe: Topkok står bag maden til fællesspisninger

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Ribe

CS Bilsyn er kommet godt på plads i nye lokaler

Ugeavisen Ribe

Søsteren hjalp med at kurere Irenes leukæmi: - Hun har reddet mit liv

Ugeavisen Ribe

Mere inspiration til kunderne i JYSK i Ribe: Ny butikschef har stor ombygning som første opgave

Ugeavisen Ribe

Ribe HK’s ungdomstrænere fik gode ord fra ligatræner

Ugeavisen Ribe

Testcenter flytter til mindre lokaler i seminarieHuset

Ugeavisen Ribe

Roager Sogn inviterer til festival

Ugeavisen Ribe

Jacob og Jakob er udtaget til U21 EM

Ugeavisen Ribe

Vilslev og Jedsted har fået et flot foreningshus

Ugeavisen Ribe

Andelskassen Ribe bakker op om foreningslivet i Øster Vedsted

Ugeavisen Ribe

Roagerildsjæl vil i byrådet igen: Alex vil handle frem for at snakke

Ugeavisen Ribe

Kirsten nyder at tage den gule jakke på i Ribes natteliv: - Jeg føler, jeg gør en forskel om natten

Ugeavisen Ribe

Ribes aktivitetshus er sikret: Kommunalt budgetforlig får drøm til at gå i opfyldelse

Ugeavisen Ribe

KLUMME: ”Dem og os”, en klumme om UFO´er, Hitler, Taleban og Ribe-Esbjerg-forholdet

Ugeavisen Ribe

Dagli'Brugsen bidrager atter til lokale foreninger i Gredstedbro

Annonce