Annonce
Ugeavisen Ribe

Kulturlivet i Ribe har en god puls – også i år

Formand for Kultur og fritid,  May-Britt Andrea Andersen, glæder sig over, at kulturlivet har det godt.
Udvalgsformanden for Kultur og Fritid kan se, at flere kulturinstitutioner i Ribe har været udfordret under coronakrisen, men at de klarer sig. Samtidig fortæller hun om forskellige støttemuligheder.
Annonce

Ribe: De selvejende kulturinstitutioner i kommunen og i Ribe i særdeleshed har været udfordret økonomisk i det coronanedlukkede Danmark i foråret og forsommeren.

Det er formanden for Esbjerg Kommunes Kultur og Fritidsudvalg, May-Britt Andrea Andersen (K), og de øvrige medlemmer af udvalget udmærket godt klar over, og derfor har de fulgt livet i kulturinstitutionerne tæt.

Udvalget har ad flere omgange bedt selvejende kulturinstitutioner om en status på den økonomiske situation som følge af coronakrisen, og den økonomiske situation handler både om akut likviditetsbehov og genopretning af økonomien i perioden efter nedlukningen.

- Vi har et rimelig godt overblik over, hvordan vores kulturinstitutioner har klaret sig. Der er naturligvis kulturelle institutioner, hvor krisen har været værre end andre steder, men når det er sagt, vil jeg med det samme slå fast, at Ribes kulturliv er superstærkt. Jeg opfatter, at pulsen er stabil og god, og det er fordi grundformen er god, og vi har jo nogle institutioner, der bobler over af virkeløft, og det er årsagen til, at vi hele tiden oplever udvikling, siger May-Britt Andrea Andersen.


Jeg opfatter, at pulsen er stabil og god, og det er fordi grundformen er god, og vi har jo nogle institutioner, der bobler over af virkeløft, og det er årsagen til, at vi hele tiden oplever udvikling. Jeg har stor tillid til, at Ribes kulturliv nok skal overleve, og det er årsagen til, at vi kan hjælpe dem, så de også er stærke, når vi på et tidspunkt kommer over på den anden side.

May-Britt Andrea Andersen


- Jeg har stor tillid til, at Ribes kulturliv nok skal overleve, og det er årsagen til, at vi kan hjælpe dem, så de også er stærke, når vi på et tidspunkt kommer over på den anden side.

Annonce

Forskellige muligheder for støtte

Udvalget ved godt, at der er tale om forskellige institutionstyper, der også har lidt forskellige muligheder for at søge støtte fra diverse hjælpepakker. Museer og centre som Ribe VikingeCenter og Vadehavscentret har været godt besøgt i sommerperioden, hvor sommerpakken har været 50% rabat på billetprisen. For disse institutioner gælder det, at der er stor usikkerhed om størrelsen af de forskellige kompensationsmuligheder via hjælpepakker. Esbjerg Kommune har givet institutioner mulighed for at få resttilskud for 2020 udbetalt primo maj, og det har de fleste institutioner benyttet sig af. Samtidig er de tilbudt, at hele tilskuddet for 2021 udbetales primo januar 2021.

- Vi ved godt i udvalget, at en fremrykning ikke redder kulturlivet på længere sigt, og vi er også opmærksomme på, at det ikke er alle, der kan klare sig med det, siger May-Britt Andrea Andersen.

Annonce

Pulje på 30 millioner kroner

Kultur og Fritid har ikke de store økonomiske muligheder for at hjælpe kulturlivet, men der er hjælp på vej i det budget som blev vedtaget for et par uger siden.

- Vi er jo i en tid med et kultur- og fritidsliv som udfordres, så vi har i det budgetforlig, der er lavet, afsat 30 millioner kroner i en pulje, der skal dække udgifter og være med til at dække de usikkerheder, der er omkring corona. Det er indtænkt, at kulturinstitutioner kan søge, hvis de er særlig pressede, siger May-Britt Andrea Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Trio Gemini gæster Ribe

Annonce