Annonce
Ugeavisen Ribe

Kun én million til cykelstiprojekt ved Ribe: Ingen prioritering af lyskryds ved Bjerrumvej

Borgerne på Bjerrumvej må vente lidt endnu på en løsning for den farlige passage af hovedvej A11. Foto: Ludvig Dittmann
Der er undren og frustration hos både borgere over den statslige tildeling af cykelstimidler i Esbjerg Kommune. Særligt beboerne på Bjerrumvej ved Ribe er ærgerlige, men hos Vejdirektoratet er der en simpel forklaring på prioriteringen.

Ribe: I sidste uge meddelte Folketinget, at man ville give 370 millioner kroner til nye og forbedrede cykelstier rundt omkring i hele landet.

Lokalt er der blot afsat cirka en million kroner til en tilbagetrukket cykelsti ved Kærbøl Markvej, og således er et andet stort anlagt projekt ikke blevet prioriteret. Der er tale om projektet, der skal gøre overgangen på hoved A11 mellem Holmevej og Bjerrumvej mere sikker, og man er langt fremme i både planlægning og dialog med Vejdirektoratet og Esbjerg Kommune.

Her skal der anlægges et lyskryds, og det frustrerer beboere på Bjerrumvej, at projektet ikke tilgodeses nu.

- Jeg må sige, at jeg er meget skuffet over, at vi ikke blev prioriteret. Prioriteringen af midler fra staten er jo lidt kommet som en tyv om natten, så politikerne bør jo løbende følge op og sørge for at gøre opmærksom på kommunens projekter, siger beboer på Bjerrumvej, Peter Laursen, der er en af initiativtagerne til lyskrydset.

Han kan godt se problematikken omkring krydset ved Kærbøl Markvej, men mener Bjerrumvej burde været prioriteret, når alting er undersøgt og gjort klart, ligesom der også er sket dødsulykker i dette kryds.

Annonce

Ikke færdigbehandlet

Det er Vejdirektoratet, der har indstillet projekter til cykelstipuljen og herunder også det ved Kærbøl Markvej, og hos afdelingsleder ved Vejdirektoratet, Mette Fynbo, er forklaringen, at projektet ved Bjerrumvej ikke var færdigbehandlet, da de skulle melde projekter ind til puljen.

- Da vi indstillede Kærbøl Markvej, var lyskrydsprojektet ikke færdigbehandlet, men det kunne godt have fået midler fra denne pulje. Det blev først færdigt senere, men så længe det ikke er helt færdigt, kan vi ikke indstille det til politikerne, siger Mette Fynbo, der understreger, at Vejdirektoratet selv har initieret projektet ved Kærbøl Markvej og derfor ikke har haft dialog om det med Esbjerg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce