Annonce
Ugeavisen Ribe

Lars takker af som formand i det bedste selskab

Lars Ilsøe har haft sidste ”arbejdsdag” som formand for Antikvarisk Selskab. Foto: Bo Maimburg
Lars Ilsøe har igennem flere end 10 år været formand for Antikvarisk Selskab, og han har været med til at gøre en forskel.

Ribe: Igennem de sidste mange år har Lars Ilsøe siddet for bordenden i den historiske forening, Antikvarisk Selskab. Foreningen har til formål at støtte op om Antikvarisk Samling, som nu er en del af Sydvestjyske Museer, og foreningen, som har eksisteret siden 1887, oplever stadig en stor opbakning fra medlemmerne.

Lars Ilsøe har gennem årene med sit store arbejde og sin formandspost gjort en stor forskel.

- Jeg kan med den største glæde i stemmen sige, at jeg har været formand i det bedste selskab, for Antikvarisk Selskab og bestyrelsesmedlemmerne har begge dele været med til at give mig mange gode oplevelser, siger Lars Ilsøe.

Annonce


Jeg kan med den største glæde i stemmen sige, at jeg har været formand i det bedste selskab, for Antikvarisk Selskab og bestyrelsesmedlemmerne har begge dele været med til at give mig mange gode oplevelser.

Lars Ilsøe


Han blev formand for Antikvarisk Selskab efter kommunesammenlægningen, og det skete samtidig med fusionen af museerne i kraft af Sydvestjyske Museer.

- Historie og kultur har altid interesseret mig meget, og den interesse kunne jeg dyrke via mit virke som bibliotekar på Ribe Katedralskole men i høj grad også i Antikvarisk Selskab.

Han husker tilbage på mange gode oplevelser sammen med bestyrelsen og medlemmerne af selskabet.

- Vi er med godt 700 medlemmer absolut en af provinsens større historiske foreninger, og det skyldes jo uden tvivl byens vigtige historie samtidig med, at folk, der bor her har en stor kærlighed for den by, vi bor i. Der har derfor også altid været rigtig mange deltagere, når vi har inviteret til foredrag, og det glæder jo selvfølgelig os men også de foredragsholdere, vi har haft besøg af, siger han.

Lars Ilsøe glæder sig også over, at der er et godt socialt sammenhold i foreningen.

Lars har en stor begejstring for bøger, og han fortsætter med at arrangere bogbasar. Foto: Bo Maimburg

- Vi sørger altid for, at der er plads til en pause, når vi har arrangementer, for det er jo også rigtig vigtigt, at vi har tid til at hygge os sammen med medlemmerne.

Bogbasaren skal styrkes

Lars Ilsøe har sammen med bestyrelseskollegaen Erik Henriksen i årevis haft stor succes med at afholde bogbasar op mod jul, og han vil fortsætte med den gode beskæftigelse.

Kort om Lars Ilsøe

Lars Ilsøe er 74 år, gift med Ingrid og de har sammen to børn og seks børnebørn.

Han er uddannet Cand. Mag. I dansk og tysk, og han har igennem sit arbejdsliv været lektor og bibliotekar på Ribe Katedralskole. Han flyttede til Ribe i 1979, og han har siden været en aktiv mand i Ribe.

- Vi har en kælder fyldt med bøger, og jeg skal i gang med at rydde op, og på den måde gøre klar til, at vi kan holde bogbasar. Det er mit ønske, at vi kan lave nogle flere bogbasarer, og det kunne jo sagtens ske, når der alligevel er torvedag eller til høstmarkedet, siger Lars Ilsøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce