Annonce
Ugeavisen Ribe

Legeplads på vej ved plejehjem i Gredstedbro

Beboerne på Friplejehjemmet nyder at sidde i orangeriet, og inden længe kan de sidde derinde og kigge på legende børn på en ny legeplads. Foto: Kirsten Enevoldsen
Der skal lige være styr på finansieringen, men så håber indehaver af friplejehjemmet Karstensminde i Gredstedbro, Ulla K. Petersen, også, at der kan stå en legeplads klar inden jul.
Annonce

GREDSTEDBRO: Indehaver af Friplejehjemmet Karstensminde i Gredstedbro, Ulla K. Petersen, yder en stor indsats for at gøre stedet hyggeligt og hjemmeligt.

Tidligere er det sket med opførsel af et 30 kvm stort orangeri, som bruges nærmest dagligt, når formiddagskaffen skal drikkes, og nu vil Ulla K. Petersen tilføje mere til fornøjelse for både beboere og borgere i Gredstedbro.

En ny legeplads på små 1000 kvadratmeter er nemlig på vej i friplejehjemmets have. Den skal anlægges mellem Karstensmindes hovedbygning og gedefolden, så den kan ses både af beboerne i lejlighederne og af de beboere, der nyder nogle timer i orangeriet – samt naturligvis af lokalbefolkningen i alle aldre, når de går sig en tur i området.

Annonce

En del af Gredstedbro

Ulla K. Petersen har drøftet legeplads-drømmen med kommunen og skal nu i gang med at regne på finansieringen. Alene belægningen på underlaget løber op i omkring 70.000 kroner. Hertil kommer så diverse legeredskaber, så en 3-400.000 kroner skal hun regne med.


Det er mig magtpåliggende, at vi blander os med hinanden her i hyggelige Gredstedbro, og vores beboere vil glæde sig over at opleve nogle børnestemmer og glad leg på en legeplads med legehus, vipper, rør til at kravle i og så videre

Ulla K. Petersen


-Og det er jo altså en del, men jeg satser på, at den er klar inden jul, siger Ulla K. Petersen, som finder det vigtigt, at Friplejehjemmet Karstensminde ikke bliver isoleret.

-Det er mig magtpåliggende, at vi blander os med hinanden her i hyggelige Gredstedbro, og vores beboere vil glæde sig over at opleve nogle børnestemmer og glad leg på en legeplads med legehus, vipper, rør til at kravle i og så videre. Karstensminde er og skal være en del af byen og egnen her, siger hun og tilføjer, at udvidelsesplaner af selve plejehjemmet ind til videre er skrinlagt, selv om der er 18 interesserede beboere på venteliste, som nemt kunne fylde endnu en fløj.

Annonce

Aktiv venneforening

Karstensmindes Venneforening er nogen af dem, der arbejder for at sikre synligheden i byen samt for beboernes velvære, ligesom den er med til at søge puljemidler - blandt andet til legepladsen. Senest er der sikret midler til, at et telt er blevet opført i forlængelse af "blå stue", som sikrer, at aktiviteterne fortsat kan holdes, mens afstandskravene overholdes.

Snehvide, Esmeralda og Brunhilde i gedehaven. Foto: Kirsten Enevoldsen

- På den måde kan alle deltage i aktiviteterne. Der spilles banko, er koncerter for både daghjemsdeltagere og beboere, mens også højtlæsning, kortspil og lignende er blandt aktiviteterne, så vi håber alle at komme godt gennem vinteren uden hverken corona eller kedsomhed, siger Ulla K. Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce