Annonce
Ugeavisen Ribe

Lejere bøvler med KK Boliginvest: - De skylder os penge og vi skal hele tiden slås med udlejer

Jesper Bjerre, Kenneth Holbæk Olesen, Preben Madsen og Thor Larsen er blot nogle af de nuværende eller tidligere beboere på Kastanie Alle 18, som føler sig dårligt behandlet af udlejeren KK Boliginvest.
En række beboere på Kastanie Alle 18 i Ribe er godt trætte af, at de skal hive og flå i deres udlejer for at få udbetalt de varmepenge, de har til gode. Udlejer kender ikke til, at de skulle skylde nogen penge, og han opfordrer lejerne til at skrive til ham - men det har de gjort gentagne gange de sidste par år.

Ribe: En stribe af de nuværende beboere i lejlighederne på Kastanie Alle 18 føler, at deres udlejer tager dem ved næsen.

Gennem længere tid har de oplevet, at de gang på gang har skullet hive og flå i direktørerne hos KK Boliginvest for at få tilbagebetalt det overskydende beløb, de har til gode for varme.

- Førhen, da det var Boligkontoret Danmark, der var udlejer, fik vi penge tilbage helt automatisk den 1. april, men siden 2018, hvor der kom ny udlejer, har vi skullet slås med dem hvert eneste år for at få penge tilbage, fortæller Jesper Jansen, der har boet i ejendommen siden 2015.

Annonce
Jesper Jansen mener, at KK Boliginvest forsømmer deres pligt som udlejer af Kastanie Alle 18. Privatfoto

Han fortæller, at han netop har fået penge retur for 2020, men derudover anslår Jesper, at han har 2.500-3.000 kroner til gode fra udlejer pr. år. Flere andre beboere - eksempelvis Marie Tychsen - har også fået penge tilbage for varmebidraget i 2020, men det betyder ikke, at beboerne lægger stridsøksen.

- Jeg er irriteret over, at de tager røven på mig, for det er jeg ikke vant til, at folk gør. Det er forkasteligt, at jeg skal tage fat i udlejer igen og igen, hvis jeg skal have mine penge tilbage, for så snart, jeg skylder dem noget, så skal jeg jo helst betale med det samme, siger en anden beboer, Kenneth Holbæk Olesen, der ligesom andre bekræfter, at de ikke har fået penge tilbage via reducerede PBS-betalinger på huslejen.

Jesper Jansen har fået at vide, at han kan få tilbagebetalt sine varmepenge ved selv at fratrække returbeløbet via sin husleje - men det er bøvlet at gøre, når huslejen betales over PBS.

Om Kastanie Alle 18

Kastanie Alle 18 består af 54 mindre værelser/lejligheder på mellem 30 og 50 kvadratmeter.

Ejendommen har siden 2018 været ejet af KK Boliginvest, der dengang købte den af Ribe Boligforening.

KK Boliginvest ejet af John Kabbel og Lars Kjærgaard og holder til i Gørding. Kastanie Allé 18 er den eneste ejendom i selskabet.

Fra den 1. november er ejendommen imidlertid solgt til Bo-To Ejendomme Tønder ApS.

- Det er simpelthen ren skuespil, det de har gang i nu, hvor de har solgt ejendommen. Jeg tror, at de prøver at komme ud af det med flest muligt penge på lommen.

Regninger fortsætter

KK Boliginvest har nemlig pr. 1. november solgt ejendommen til Bo-To Ejendomme Tønder ApS.

Kastanie Alle

Ind til da vil også tidligere beboere kæmpe for at få de penge tilbage, som KK Boliginvest efter deres påstande skylder dem.

- Jeg har hverken fået indskud tilbage, da jeg flyttede, eller fået varmepenge tilbage løbende. Jeg vil tro, at jeg har mindst 5.600 kroner til gode, fortæller Preben Hansen og fortsætter:

- Der er også flere andre nuværende eller tidligere beboere, som ikke har fået varmepenge. Hver gang man ringer til dem for at spørge efter pengene, så får man den samme smøre om, at pengene kommer lige om lidt, og der er mange, som har spist deres løgne råt, siger han.

Selvom han eller andre er fraflyttet deres lejlighed, så er KK Boliginvest ikke stoppet med at sende regninger. Eksempelvis har Preben Hansen for nylig fået en flytteopgørelse på knap 9.000 kroner, som bedes indbetalt inden for otte dage. Heri modregnes boligindskuddet af flytteopgørelsen samt en ubetalt forbrugsregning for 2020.

- De påstår, at jeg har brugt el for 10.000 kroner sidste år, men ifølge den lejekontrakt, jeg fik via Ribe Boligforening, da jeg flyttede ind, betalte jeg et fast beløb for el i stedet for aconto, og det har været den kontrakt, jeg har hele tiden har skulle forholde mig til. Jeg fik ingen ny kontrakt, da KK Boliginvest overtog ejendommen, og derfor kan de ikke opkræve det beløb nu, siger han.

- Jeg er så træt af, at de pisser på os, understreger Preben Hansen.

Annonce

Ingen kendskab

Hos KK Boliginvest forklarer ejer John Kabbel, at han ikke kender til, at man ikke har tilbagebetalt varmepenge til nuværende eller tidligere beboere.

- Jeg har ikke kendskab til, at vi skulle skylde nogle beboere penge. Hvis nogle mener, vi gør det, må de meget gerne kontakte mig, siger John Kabbel.

John Kabbel forklarer videre - som en af beboerne også fortæller - at, man giver mulighed for tilbagebetaling, hvis lejerne selv fratrækker beløbet fra deres husleje.

Det kan umiddelbart virke til at være en bøvlet måde, men det er John Kabbel ikke enig i.

- Jeg mener ikke, at det er en bøvlet måde at gøre det på. Der er jo både mulighed for, at det kan ske automatisk via huslejen og på denne måde, som vi gør her, og det er altså det, vi gør. Hvis nogen beder mig om det, kan jeg også overføre pengene til dem, forklarer John Kabbel, der også understreger, at man trods flere beboeres modsatrettede påstande har udsendt forbrugsregnskaber via mail.

- Jeg er ked af at høre, at nogle mener, at vi forsømmer vores pligt, og jeg er også uenig, for vi kan ikke lave reparationer, hvis ikke vi får det at vide. Vi plejer at gøre det, når vi bliver bedt om det, siger John Kabbel.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Det har vi lært efter corona: Rikke har fået grønne fingre

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribes tidligere borgmester fylder 80 år: Elsted blev borgmester og kom tæt Schlüter

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Grafiker og designer støtter Ribe Historie & Aktivitetspark

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Når man glemmer at glæde sig

Ugeavisen Ribe

Farlig passage af hovedvej får længe ønsket lyskryds til 8 mio. kroner

Ugeavisen Ribe

Lene er mere end Ribes kulturnat: Går 10.000 skridt dagligt og spiller renæssancemusik

Ugeavisen Ribe

Stand-up topnavne i Ribehallen

Ugeavisen Ribe

Ny radikal kandidat i Ribe: Bedre dagtilbud er mit overskyggende fokusområde

Ugeavisen Ribe

Søs Egelind besøgte Ribe i ny programrække

Ugeavisen Ribe

STOR GUIDE TIL RIBES KULTURNAT:  Skattejagt, streetfoodmarked, trækfærge, kunstworkshop og meget andet

Ugeavisen Ribe

Støtte til Ribe Aktivitets- og Historiepark: Elektrikere bidrager til legepladsprojekt

Ugeavisen Ribe

Podcast, dans og skrevne ord: Elever digtede videre på kendt forfatters novelle

Ugeavisen Ribe

Det har vi lært efter corona: Familien Skondin sætter pris på nærværet

Ugeavisen Ribe

Tæt på realisering af legepark i Ribe: Der er nu indsamlet 10 millioner kroner

Ugeavisen Bramming

Troværdighed er Olfert Krogs adelsmærke

Ugeavisen Ribe

Ingen opbakning til turistbureau: Ribe Handels formand skyder med skarpt mod kommunen

Ugeavisen Ribe

Line giver kunderne hos Ønskebørn i Ribe en stor aften

Ugeavisen Ribe

Byrådspolitikere efter forglemmelse: Esbjerg Kommunes forvaltning bør lære af deres fejl

Ugeavisen Ribe

Tysk krimi fra Ribe vises på tv

Ugeavisen Ribe

Topaktuelle Kandis atter klar til Ribes største julefrokost

Ugeavisen Ribe

Hans er en sand krejler: Købte engang en pølsevogn og et læs hvidkål på Den Blå Avis

Ugeavisen Ribe

Profil Optik tilbyder gratis sportsbriller til børn

Ugeavisen Ribe

Lagkageløb og snitteri i SFO'en: Pigespejdere i Ribe vil have fat i nye medlemmer

Annonce