Annonce
Ugeavisen Ribe

Lene er en sand bankkvinde i Ribe: Hun elsker sit arbejde - og sine to grimme hunde

Buller og Basse fylder meget i Lenes liv, og de gør hende glad, når hun kommer hjem fra arbejde. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Lene Fisker trives med at være leder, og hun tager det som en god udfordring, at hun nu er filialdirektør i Andelskassen. Hun elsker sit arbejde, og så elsker hun lige så meget familiens to hunde af racen shar pei.

Ribe: Det er en kvinde, som mange bankkunder i Ribe kender, der nu har stillet sig i spidsen for den lokale filial af Andelskassen.

Lene Fisker har nemlig en fortid i tre forskellige banker i Ribe, og nu er hun efter mindre end to år i Andelskassen blevet filialdirektør.

- Jeg følte, jeg kom hjem, da jeg kom hertil, fordi det lokale ligger i mit dna. Da jeg skiftede til Andelskassen, var det ikke meningen, at jeg skulle være direktør, men jeg ser det som en udfordring. Der er ingen store ændringer ved, at jeg nu er filialdirektør, men  den største forskel er nok, at man vil kunne møde mig ude i byen, da jeg er lokal, og det ser jeg som en styrke, siger Lene Fisker.

Annonce
Andelskassen er den fjerde bank i Ribe, som Lene Fisker arbejder i. Og nu har hun tilmed taget skridtet op til at være filialdirektør. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Hun har været i bankverden i Ribe siden 1993. Få år inden, da hun var færdig på handelsskolen og skulle vælge sin vej, havde hun forestillingen om, at man udelukkende arbejde med tal i en bank, men det gik hurtigt op for hende, at arbejdet rummede meget mere og andet end det.

- Jeg elskede alt med tal, da jeg var barn og ung, og vidste mit job skulle være noget med det, men jeg var nok lidt naiv, inden jeg kom ind i bankverden. I dag handler det jo nærmest ikke om tal men mere om rådgivning, og det tiltaler mig rigtig meget, at vi kan gøre en forskel i det lokale og opfylde vores kunders drømme.

Lene Fisker har efterhånden 12-13 års erfaring som leder. Det er noget, hun trives i, understreger hun, selv om hun nu er klar over den udfordring, det kan blive at være leder for dem, hun hidtil har været kollega med.

Nok er de grimme - Basse og Buller - men Lene Fisker elsker sine hunde, fordi de har et så venligt sind. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Jeg kan rigtig godt lide den sparring, jeg har med mine kollegaer. Jeg lærer meget af dem, og de lærer af mig, så på den måde gør vi hinanden bedre. Samtidig er der en gensidig respekt og masser af ærlighed. Jeg har følelserne og mig selv med i alt, der handler om mit arbejde, men samtidig kan jeg også godt være skrap, når det er nødvendigt, selv om det aldrig er noget, jeg vil være med glæde.

To firbenede børn

Mens én del af Lene er hendes arbejde, som betyder meget for hende, er en anden lige så stor del de to firbenede venner, der venter på hende, når hun kommer hjem fra arbejde. Buller og Basse, som er to hunde af racen shar pei, opfattes nemlig som to ekstra børn i familien.


Vi forelskede os simpelthen i den her grimme hund, men de har bare det skønneste sind. Som det ofte er med mennesker, når vi lærer dem at kende, så skinner det indre igennem, og man ser ikke det ydre mere. De ligner måske en kamphund, men de er bare venligheden selv.

Lene Fisker om de to shar pei hunde


- Jeg er vokset op med hunde. Da jeg flyttede hjemmefra fik jeg selv en, og senere fik vi først en chow chow, som er en mellemstor hund. Da den ene af vores chow chow blev aflivet, kunne vi ikke få en mere, så vi fik en shar pei i stedet, og senere fik vi så en mere, da den første chow chow døde.

- Vi forelskede os simpelthen i den her grimme hund, men de har bare det skønneste sind. Som det ofte er med mennesker, når vi lærer dem at kende, så skinner det indre igennem, og man ser ikke det ydre mere. De ligner måske en kamphund, men de er bare venligheden selv. De er en naturlig og vigtig del af familien, og jeg bliver bare selv glad, når jeg kommer hjem til en glad hund, fortæller Lene Fisker.

Annonce

Drømme udlevet

Lene fortæller, at hun, når hun ikke er på arbejde, ynder at komme ud og røre sig - enten i et fitnesscenter eller på en cykel, ligesom hun også elsker at bruge tid i køkkenet på at bage.

I en alder af 51 år har Lene på det seneste udlevet flere drømme. Blandt andet fik hun kort før sin 50-års fødselsdag sin første tatovering - og nu har hun hele fem forskellige. Det giver hende glæde, og hun nyder at se på det som udsmykning af sin krop.

En anden drøm, der er blevet realiseret, er købet af et sommerhus mellem Nymindegab og Hvide Sande.

Lene Fisker Andelskassen Ribe

- Det har været vores drøm at få et sommerhus i 20 år, og nu har vi taget skridtet. Jeg elsker natur, og især den rå natur der er herude vest på. Samtidig kan jeg virkelig koble fra og væk fra hverdagens trummerum, når jeg tager i sommerhus, så jeg glæder mig rigtig meget til at holde sommerferie der. Så kan jeg virkelig få læst nogle bøger og allerhelst krimier.

Annonce

De skarpe svar

Tre ord der beskriver dig selv?

- Snaksgelig, familiemenneske og smilende

Kort om Lene

Lene Fisker er 51 år og gift med Henning. De har to voksne børn, der er flyttet hjemmefra.

Lene er født og opvokset i Rødding, men har boet i Ribeområdet siden 1994. Dengang arbejdede hun i Frøs Herreds Sparekasse i Ribe, og senere var hun med til at starte Skjern Banks Ribeafdeling op. Efter 14 år der var hun to år i Jyske Bank, og nu har hun været i Andelskassen i lige knap to år.

Hvad gør dig glad?

- Når jeg trives på arbejde, og når børnene trives.

Hvad ville du gøre, hvis du vandt 10 millioner kroner?

- Så ville jeg ud og rejse sammen med børnene. Gerne til et sted, hvor der er varmt. Eller til Island.

Hvad er du god til – hvis andet end dit job?

- At koble fra og slappe af, være i nuet og nyde det.

Hvad er din største last?

- Fredagsslik

Hvem har senest givet dig et godt råd, og hvad var det?

- At jeg skulle have mig selv med i forbindelse med mit jobskifte. Det var min mand, der gav det råd.

Hvis vi to skulle bruge resten af dagen sammen, hvad skulle vi så lave?

- Så skulle vi ud og cykle ved diget. Og bagefter sidde på café inde i Ribe og få god kop kaffe.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Danni fra Ribe har valgt aldrig at være sur

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Mentorer giver udsatte børn selvtillid og mod på livet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Familie vil vise sjælden kvægrace frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Lille maskinforretning vil vise sig frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Politiske partier starter valgkampen på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Dyrskue tager ingen chancer: Tjekker folk ved indgangen

Ugeavisen Ribe

Rocksanger er i topform: Michael Falch gæster Ribe

Ugeavisen Ribe

Ribe Boligforening er gået forrest: - En boligforening skal også tage et socialt ansvar

Ugeavisen Ribe

Fanøs borgmester er begejstret for øens gode spisesteder

Ugeavisen Ribe

Gourmetøen Fanø: Fajancen dyrker de lokale råvarer

Ugeavisen Ribe

Gourmetøen Fanø: Køkkenet på det hyggelige badehotel er populært

Ugeavisen Ribe

Gourmetøen Fanø: Fanø Krogaard er løftet til et helt andet niveau

Ugeavisen Ribe

Ribe Boldklub kan igen tilbyde U19 og U17 fodbold for drenge

Ugeavisen Ribe

Henrik er arbejdsnarkoman - men nyder sit åndehul og at få vind i håret

Ugeavisen Ribe

Femte gang på cykel i høje bjerge: Danny fra Ribe cykler igen for en verden uden sclerose

Ugeavisen Ribe

Lui skal skabe tryghed og trivsel i Ribe Boligforening

Ugeavisen Ribe

Hvordan ser højsæsonen ud: Destinationschefen ser en udfordret branche

Ugeavisen Ribe

Efter at have droslet ned: Nu vil landbutik igen være synlig i lokalområdet

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vi skal tage drømme alvorligt

Ugeavisen Ribe

Lundsmark Krolfklub har styrket forholdene

Ugeavisen Ribe

Beboere i Ribe Boligforening værdsætter hjælp fra boligsocial medarbejder

Ugeavisen Ribe

Højsæsonen er præget af danskere, men udlændingene er savnet i Ribe

Ugeavisen Ribe

Store koncertnavne til Ribe: Det bliver rigtig jazz-weekend på trods af corona

Annonce