Annonce
Ugeavisen Ribe

Lokal optiker i Ribe uddeler gratis reflekser: Husk brikken og bliv set i trafikken

Man in black on zebra crossing in the winter, central Stockholm
Annonce

Ribe: Det er vigtigt at huske reflekserne, når mørket falder på. Men faktisk glemmer næsten halvdelen af danskerne reflekserne i den mørke tid. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden i 2018.

Hos Louis Nielsen Ribe ønsker indehaver og chefoptiker Finn Rasmussen at få flere til at huske reflekserne. Derfor uddeler butikken gratis reflekser fra 22. januar og frem til 8. februar. Det sker i samarbejde med Børneulykkesfonden og læger fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital.

Louis Nielsen har indkøbt reflekserne igennem Børneulykkesfonden og støtter derigennem organisationens arbejde for at mindske ulykker generelt blandt børn. Faktisk er børn bedre end voksne til at huske reflekserne. Mens 72 procent af alle børn bærer reflekser, er det blot 43 procent af de voksne, viser undersøgelsen.

– Hvis du bærer reflekser som fodgænger eller cyklist, mindsker du risikoen for at blive overset i trafikken med 85 procent, påpeger generalsekretær i Børneulykkesfonden Henriette Madsen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce