Annonce
Ugeavisen Ribe

Mark ved Øster Vedsted kan laves til byggegrunde

I Øster Vedsted og Lustrup er der flere potentielle steder, hvor Esbjerg Kommune kan udstykke byggegrunde, hvis de ønsker det.
Annonce

Øster Vedsted/Lustrup: De fleste nye byggegrunde, der udstykkes i Ribeområdet disse år, ligger de samme steder.

Men syd for Ribe er der to nye gode muligheder. Således er der både i Øster Vedsted og Lustrup flere potentielle områder, hvor der kan udstykkes.

I Øster Vedsted peger Lasse Munk, der er bestyrelsesmedlem i Øster Vedsted Beboer & Grundejerforening, på området mellem Øster Vedsted og Ribe, hvor der er i dag er mark.

Lasse Munk mener, at området på brakmarken nord for Øster Vedsted kunne være et oplagt sted at udstykke nye grunde. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Der kunne godt være plads til 10-20 grunde på brakmarken ved spejderhytten, så Ribe og Øster Vedsted kan blive bygget mere sammen. Det skal lodsejer så selvfølgelig være med på. Lige nu er et par huse ved at blive bygget ved Granly, så de ledige grunde, der er der, er nok væk om nogle år. Der er masser af potentiale i Øster Vedsted, fordi vi har stierne ind mod Ribe, siger Lasse Munk.

Annonce

Interessant med udvikling

I Lustrup, der ligger lidt mere øst på fra Øster Vedsted, er der også gang i udviklingen. På det seneste er der dukket nye byggegrunde op langs Strengevej samt i den vestlige ende af Lustrupvej tæt på cykelstien. Og formand i Lustrup-Damhus Beboerforeningen, Michael Christiansen, er lydhør, hvis Esbjerg Kommune ønsker at udstykke flere grunde i landsbyen, omend det er op til lodsejeren, om det kan realiseres.


Der kunne godt være plads til 10-20 grunde på brakmarken ved spejderhytten, og der kunne også laves grunde ud mod Tøndervej.

Lasse Munk, bestyrelsesmedlem Øster Vedsted Beboer & Grundejerforening


- Det er jo klart mere interessant med udvikling end stilstand i en by som vores. Det er jo Esbjerg Kommune, der skal godkende nye områder til udstykning, men i beboerforeningens bestyrelse er vi glade for, at området er attraktivt at bosætte sig i. Det indgår også i visionen for Lustrup og Damhus, at vi skal tiltrække nye familier, der ønsker at være en del af det fantastiske sammenhold, vi har, siger han og tilføjer med henvisning til de fire grunde på Strengevej, at det umiddelbart ligger lige til højrebenet at bygge Lustrup og Damhus sammen, men at det igen er op til lodsejeren og kommunen.

Udvikling i byerne

Granly er det seneste sted i Øster Vedsted, hvor der er udstykket nye byggegrunde. Det skete i begyndelse af 00'erne, hvor området blev etableret.

I Lustrup er der sket rigtig meget henover de seneste fem år med især nye byggegrunde på Blokvej. Inden da er udstykningen sket omkring slutningen af 1990'erne på Heides Fenne. Senest er der lavet fire grunde på et stykke mark på Strengevej.

Der er allerede udstykket og solgt fire grunde på den ene side af Strengevej mellem Lustrup og Damhus. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce