Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny bog fra ripenser skal inspirere hundeejere

Troels Pedersen har skrevet en bog om hundetræning for ejere af jagthunde.
Troels Pedersen har brugt perioden med et nedlukket Danmark til at skrive en bog om et emne, der ligger hans hjerte nært.
Annonce

Ribe: Da Danmark lukkede ned i marts endte den lokale klaverstemmer, Troels Pedersen, med at stå med en tom kalender. Men i stedet for at sidde med hænderne i skødet, brugte han tiden på at skrive den bog, han har drømt om igennem mange år.

Troels Pedersen er aktiv jæger, og han har trænet hund, siden han var barn. Derudover har han drevet en virksomhed, der tilbød professionel hundetræning og løsning af adfærdsændring hos samarbejdet mellem hund og hundeejere.

Det er nogle af de ideer og teorier, som han gerne vil give videre. Det handler primært om en bog til ejere af jagthunde.


Når man arbejder med en hund er man ikke ude i et lederarbejde, men det handler om et samarbejde.

Troels Pedersen


- Jeg har drømt om at skrive en bog om positiv hundetræning i mange år, men jeg har ikke haft tiden. Men jeg fik tid, da Danmark lukkede ned, og det har været en god proces. Jeg ved godt, at man ikke kan lære at træne en hund via en bog, men jeg er sikker på, at bogen er god inspiration til en bedre omgang med sin hund, siger Troels Pedersen.

Annonce

Det er et samarbejde

- Når man arbejder med en hund, er man ikke ude i et lederarbejde, men det handler om et samarbejde. Bogen handler om positiv hundetræning, hvor jeg arbejder med, at man belønner en hund for at gøre det rigtige, i stedet for at irettesætte den for at gøre det forkerte.

Troels og hunde

Troels Pedersen har haft hund siden han var fem år gammel, og han har altid haft en stor passion for være jæger og have en god hund med på jagt.

Bogen kan købes i boghandlere over hele landet og der er tale om en hardback på 183 sider. Den er bygget op over tre hovedemner; hunde og menneske psykologi, positiv hundetræning og problemløsning. Bogen er primært rettet mod ejere af retrivere, stødende jagthunde og stående jagthunde.

- Jeg vil gerne give læserne nogle værktøjer til, hvordan de får mere ud af samarbejdet med deres hund. En glad hund arbejder bedre, og hunden lærer en ny disciplin på en positiv måde, så hunden lærer at holde af opgaven. Jeg kan se forskellen, for når en hund bliver straffet, bliver den bange for at gøre det, den skal. I stedet skal hunden glæde sig over den opgave, den skal udføre. Egentlig minder det om moderne virksomhedsledelse, hvor glade medarbejdere også yder mere, siger Troels Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce