Annonce
Ugeavisen Ribe

Nye indbyggertal offentliggjort: Ribe vokser, men kommunen skrumper

Borgmester Jesper Frost Rasmussen glæder sig over, at Ribe vokser, men han ærgrer sig også over, at kommunen mister indbyggere. Arkivfoto
Der er stor glæde at spore hos borgmesteren over, at Ribe vokser, men han ærgrer sig omvendt også over, at kommunen mister indbyggere.
Annonce

Ribe: De seneste tal for udviklingen i bosætning i Danmark og i Esbjerg Kommune viser, at byernes udvikling indeholder både gode og lidt negative tendenser.

Ribe by er vokset fra et indbyggertal på 8126 indbyggere i 2015 til 8316 fem år senere. Esbjerg by har mistet en smule, og det samme er tilfældet for hele Esbjerg Kommune.

De øvrige byer i UGE-Avisens dækningsområde, der er den gamle Ribe Kommune, har været stabil. Vilslev vokser, mens antallet af indbyggere i Egebæk/Hviding har været så stabile, at de ikke har ændret sig en indbygger på de fem år.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen glæder sig over, at Ribe vokser.

- Det er klart, at vi som kommune skal bruge det til noget positivt, når vi kan se, at Ribes indbyggertal vokser. For vi skal selvfølgelig understøtte de ønsker og behov, borgerne har, og når der er særlige områder i kommunen, der er populære, skal vi agere. Det gør vi selvfølgelig allerede, idet vi jo begynder at udstykke flere byggegrunde på Klostermarken, og det er også planen, at vi skal udstykke byggegrunde på området, hvor Nørremarkskolen har ligget. Men det tager desværre lidt længere tid, end vi havde håbet. Men det er klart, at vi skal have varer på hylderne i Ribe, når byen vokser og er populær, siger Jesper Frost Rasmussen.

Han kan også løfte sløret for, at byrådet er i dialog med boligforeningerne i kommunen og i særdeleshed Ribe Boligforening, der har et stort ønske om at opføre boliger på området, hvor Ribe Jernstøberi har ligget.

Det kræver, at kommunen frigiver penge til projektet, men han forventer, at det sker i den nærmeste fremtid. Og det vil betyde, at der kan skabes attraktive boliger i et helt nyt kvarter.

Højeste befolkningstal i mange år

Pr. den 1. januar 2020 bor der 8.317 personer i Ribe by. Det er det højeste tal målt siden midten af 1970’erne, hvor der boede knap 7.500 mennesker.

Frem til 2008 steg tallet til godt 8.200, mens det siden var faldende frem til 2015 og siden da stigende igen. Henover de seneste ti år er indbyggertallet i Ribe steget med 125 personer.

Både i Esbjerg by og Esbjerg Kommune samlet set har indbyggertallet siden 2018 været faldende.

I mindre byer omkring Ribe er indbyggertallet i både Vilslev og Roager stigende. I Jernved, Gredstedbro, Øster Vedsted og Vester Vedsted er befolkningstallet faldende eller status quo.

Annonce

Er ikke overraskende

- Det kommer slet ikke bag på mig, at Ribe vokser, for jeg kan jo sagtens mærke, at det går godt i Ribe, og at byen er populær. Der er jo flere faktorer, der spiller ind, og det har jo klart haft betydning, at Ribe har fået tilført statslige arbejdspladser. I starten valgte medarbejderne at flytte job, men der er flere og flere,der flytter til byen og rykker hele familien med.

Annonce

Trist at kommunen taber

Og den negative tendens med, at Esbjerg Kommune mister indbyggere, ærgrer ham.

- At kommunen taber indbyggere er jeg naturligvis rigtig ked af. Det er en af de allerstørste udfordringer for byrådet, for vi skal medvirke til at sikre vækst og tiltrække indbyggere til kommunen.

- Jeg synes, at vi har mange tiltag i gang med blandt andet at tilføre uddannelser, som dermed kan tiltrække unge mennesker, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce