Annonce
Ugeavisen Ribe

Peters jul i Ribe gennemføres i en amputeret udgave

Julehyttebyen i Ribe er aflyst, men der er stadig masser af hygge i løbet af december i Ribes gader. Arkivfoto
Peters Jul må se sig nødsaget til at aflyse en stribe arrangementer i Ribe op mod jul, men hyggen er der stadig.
Annonce

Ribe: Igennem de sidste par år Ribes status som juleby udviklet sig, og aktivitetsniveauet er steget år for år. Men i år afvikles Peters jul i Ribe i en amputeret udgave.

- Der er i årets løb arbejdet på programmet for Peters Jul og alt lå klappet og klart, men i år bliver det en anderledes jul. Vi har i samarbejde med politiet besluttet, at det er et anderledes program, der venter byens lokale beboere, gæster og handlende. Den unikke julehygge, som Ribe er garant for, vil sammen med en ekstra investering i julebelysningen være omdrejningspunktet i år, men vores juleboder på Torvet må vi desværre aflyse, siger Claus Pedersen, der er formand for Peters jul arbejdsgruppen.


Den unikke julehygge, som Ribe er garant for, vil sammen med en ekstra investering i julebelysningen være omdrejningspunktet i år, men vores juleboder på Torvet må vi desværre aflyse.

Claus Pedersen


Annonce

Hygge i Ribehallen

Det har grundet forsamlingsforbuddet været nødvendigt at aflyse Jul på Det Gamle Rådhus og Årets Emil og det samme er Smag på Julen. Også Julemandens vækning på Torvet aflyses, men i stedet kører han gennem gågaden for at hilse på børnene.

- Vi har i de senere år præsenteret en del julemusik i gaderne, men denne del kan heller ikke lade sig gøre, ligesom det traditionsrige juleoptog også er aflyst. Vi har derfor valgt at have nogle aktiviteter med musik, Julemanden, vægteren og Peters far inde i Ribehallen. Det er stadig muligt, fordi vi gerne må have koncert- og kulturarrangementer, og vi ønsker derfor at lave en alternativ form for julehygge fra scenen i hallen, siger Claus Pedersen.

Der vil også være julekoncerter med Vejen Garden i Ribehallen, og den store julekoncert med Julie Berthelsen i Ribe Domkirke den 20. december afvikles også som pl

Julebyen Tønder gennemfører

Tønder gennemfører sin juleby ligeledes med begrænsninger. Der bliver blandt andet afmærket områder på torvet i Tønder for at sikre, at man ikke er mere end ti personer på samme sted. Derudover kommer der ti vagter, som skal gå i gågaden og sørge for, at restriktionerne bliver overholdt.

anlagt. Billetter til arrangementerne skal købes på forhånd, da handelsstandsforeningen registrerer gæsterne, så de ved hvem der har deltaget. Tidspunkter og billetsalg kan man i den nærmeste fremtid se mere om på Ribehandel.dk eller på facebooksiden Ribe Handel.

Formanden for Ribe Handelsstandsforening, der står bag Peters Jul, har kun et ønske til folk der gæster Ribe.

- Vi håber virkelig, at folk køber julegaver og gør deres juleindkøb i byens butikker. Det er afgørende, at vi får en god julehandel, så butikkerne også er her i 2021 og efter den nuværende situation, siger formand for Ribe Handelsstandsforening, Peter Lauritzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce