Annonce
Ugeavisen Ribe

Pompeis Mikkel blev nr. 3 ved VM

Bagermester Mikkel Hansen med nogle af det arbejde, der blev præsteret ved finalen i Paris. Privatfoto
Det danske bagerlandshold, hvor bagermester Mikkel Hansen fra Pompei i Ribe er med, endte som nummer tre ved VM. Det er første gang nogensinde, Danmark vinder medalje ved et VM.
Annonce

Ribe/Paris: De fleste Ribeborgerne har længe vist, at bagermester Mikkel Hansen fra Pompei kan noget, som andre ikke kan, når det kommer til brød. Utallige gange har han fået præmier ved DM i brød, og nu kan Mikkel Hansen også brøste sig med at være en del af det danske bagerlandshold, som netop er blevet nummer tre ved VM for bagerlandshold i Paris. Og det er en historisk præstation.

- Det er 12 år siden, Danmark sidst var med ved et VM, og det er første gang nogensinde, vi er på podiet, så det er ret vildt. Det var en overraskelse, når man tænker på, hvor dygtige især de asiatiske lande er, og hvor hurtige de er, siger Mikkel Hansen, der har knoklet hårdt for, at han og resten af holdet har kunnet præstere ved VM.

- Jeg har været i træningslejr siden 2. december hos ZBC i Ringsted, hvor landsholdet holder til. I den periode har jeg ikke været på arbejde hos Pompei, lige med undtagelse af 23. december, og vi har hver dag trænet vores program for VM igennem, så vi er ikke kommet sovende til vores tredjeplads, siger Mikkel Hansen, der udgjorde det danske landshold sammen med Siri Pallesen og holdkaptajn Asger Hansen.

Det danske hold skulle i løbet af finalens otte timer både lave brød med surdej, baguettes og variationer af baguettes, økologisk brød, aromatisk brød, en hemmelig udfordring og næringsberegninger.

VM blev vundet af Kina med Japan som nummer to.

VM-brød hos Pompei

Bagermester Mikkel Hansen forklarer, at man vil sælge en del af brødet fra VM i Pompei i Ribe. Nu skal han lige lande, og så vil han sætte gang i produktion af flere af de brød, der blev bagt ved VM, som herefter kan købes i butikken i Saltgade.
Så glade var det danske bagerlandshold, da de tirsdag blev kåret som verdens tredjebedste bagernation. Foto: Det Danske Bagerlandshold
Der blev arbejdet koncentret i otte timer, inden Danmark med Mikkel Hansen på holdet blev nummer tre ved VM for bagerlandshold. Privatfoto
Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce