Annonce
Ugeavisen Ribe

Program fra Radio Ribe endte i DR

Sanne Jelsberg stod for programmet Folk-Freaks sammen med veninden Signe Worting, og Sanne har gemt en del af materialet fra programmerne. Det endte med, at Folk-Freaks fik stor anerkendelse i den danske folkemusikbranche. Foto; Bo Maimburg
Sanne Jelsberg og veninden Signe fik stor succes med deres program, Folk-Freaks, som fik stor anerkendelse i hele den danske folkemusikverden.

Ribe: De to 17-årige piger, Sanne Jelsberg og Signe Worting, mødte op ved Radio Ribes stiftende generalforsamling i midten af firserne, og de var helt klar i mælet omkring deres mission.

De havde begge en meget stor passion for folkemusik, og det var den interesse, de ønskede skulle bane vejen for et godt radioprogram.


Vores program, Folk-Freaks, åbnede mange døre, og det var med til at gøre min ungdom helt fantastisk. Programmet gav selvværd, selvtillid og anerkendelse, og der er så meget der stadig fører tilbage til dengang, jeg lavede Radio Ribe.

Sanne Jelsberg


De to piger fortalte den nyvalgte bestyrelse, at de ønskede at lave et program som udelukkende beskæftigede sig med folkemusik, og den ide blev der taget rigtig godt imod.

- Jeg har fået interessen for folkemusik fra min far, der levede og åndede for Tønder Festival. Han købte alle de nyeste plader, og vi havde derfor et godt materiale for at skabe en god udsendelse. Vi var egentlig bare to teenagepiger, der havde en passion for en musikstil, og det gav os en god succes med vores udsendelse, siger Sanne Jelsberg.

Folk-Freaks og Sanne Jelsberg

Sanne Jelsberg er 51 år, udannet friskolelærer, født og opvokset i Ribe og datter af boghandler, Finn Jelsberg, der drev Termansens Boglade.

Hun lavede radioprogrammet Folk-Freaks sammen med Signe Worting.

De fik rigtig meget respons på deres program, og de modtog en del breve og telefonopkald. Det rygtedes også udover Ribes grænser, for pludselig vidste alle på Tønder Festival, at der var kommet et program der beskæftigede sig med folkemusik.

Sanne Jelsberg har gemt sit gamle pressekort, som hun fik, da hun var frivillig på Radio Ribe. Foto: Bo Maimburg

- Vores programmer var velforberedte, vi noterede ned hvilke sange, vi spillede, nogle gange havde vi et tema, vi lavede portrætter, og vi havde gæster i studiet. Vi blev set og hørt, og vi blev taget seriøst alle steder.

Annonce

Kom i Danmarks Radio

Den største oplevelse og anerkendelse de fik var, da Danmarks Radio pludselig ville have dem med i et landsdækkende folkemusik program.

- Vi lavede et mindeprogram om Alex Cambell, og det gav genlyd. Vi blev ringet op af Allan Klitgaard, der lavede Folk-nyt på DR, og han ønskede, at vi skulle medvirke i et af hans programmer, og det var jo helt vildt.

De to piger tog til København, og de var der en hel weekend, hvor de planlagde programmet sammen med studieværten.

- Vi var en del af noget stort, og det var virkelig helt vildt. Det var en kæmpe oplevelse, og det var en superfed weekend, som vi aldrig glemmer.

- Vores program, Folk-Freaks, åbnede mange døre, og det var med til at gøre min ungdom helt fantastisk. Programmet gav selvværd, selvtillid og anerkendelse, og der er så meget der stadig fører tilbage til dengang, jeg lavede Radio Ribe, siger hun.

Annonce

Timingen var perfekt

- Jeg tror, at Radio Ribes succes skyldes, at radioen startede på det rigtige tidspunkt, og vi bidragede alle med en masse arbejde. Vi var alle frivillige ildsjæle, som troede på vores mission. Der var en rigtig god kemi, sammenhold og gensidig respekt mellem medarbejderne på radioen. Hvis der var en, der var forhindret, mødte vi andre bare op og vikarierede, og jeg føler også, at der var plads til alle, og der var mulighed for, at man lavede noget som stak lidt ud, fortæller Sanne Jelsberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce