Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe BK skal spille moderne totalfodbold

Trænerduoen i Ribe BK, Jacob Hansen og Klaus Nielsen, er klar til at styre holdet på og uden for banen. Foto: René Aunsbjerg Fogh
En ny taktisk tilgang er under opsejling hos Ribe BK med den nye træner Klaus Nielsen i spidsen. Han råder over en bred og god trup, der giver luksusproblemer i valget af startopstillinger.
Annonce

Ribe: I foråret fik Ribe BK's serie 1 hold ny træner i Klaus Nielsen, men han nåede aldrig at få officiel debut på sidelinjen, inden coronavirussen satte en stopper for forårssæsonen.

Men den ufrivillige fodboldpause har også haft noget godt med sig. Klaus Nielsen har nemlig haft bedre tid til at lære holdet og spillerne at kende, ligesom han stille og roligt har kunnet begynde at sætte sit taktiske præg på holdet.

-  Jeg har efterhånden fået et godt billede af, hvem der skal tegne holdet. Desværre er træningen ikke god nok endnu, og det er også en ukendt faktor, hvordan de enkelte spillere præsterer til henholdsvis træning og i kamp, siger Klaus Nielsen, der understreger, at han er tilhænger af en form for fodbold, hvor holdet og spillerne skal frem over stepperne. Og det er også den form for fodbold, han vil forsøge at spille i Ribe BK.

- Vi skal helst forsvare os længst muligt væk fra målet, og spillerne skal løbe og arbejde hårdt. Det er nok en moderne form for totalfodbold, men vi er endnu ikke så langt i processen omkring at implementere den spillestil. Vi vil dog forsøge os frem men også have en plan b i skuffen, siger træneren.

Annonce

Luksusproblemer i målet

Med en stor U19-årgang, der nærmer sig seniorholdet, råder Klaus Nielsen over en ret bred trup. Heriblandt har han tre stærke målmand, idet Viktor Rasmussen, som har spillet i Sydvest FC, har været i klubben siden foråret.


Vi skal helst forsvare os længst muligt væk fra målet, og spillerne skal løbe og arbejde hårdt. Det er nok en moderne form for totalfodbold, men vi er endnu ikke så langt i processen omkring at implementere den spillestil.

Klaus Nielsen, træner Ribe BK


- Jeg er meget i tvivl om, hvem der skal være førstemålmand, men jeg bliver nok nødt til at foretage et svært valg på den position, for det er vigtigt med noget kontinuitet. Derudover glæder jeg mig over, at Jacob Hansen er klar til at spille igen, ligesom jeg håber, at Jonas Larsen er til rådighed. Det bliver også spændende at se, hvad vores unge kantspiller Magnus Stubber kan, siger Klaus Nielsen, der sætter stor pris på de unge og ihærdige spillere fra U19, der er kommet op på seniorholdet.

Der er forud for sæsonstarten i efteråret godt humør til træning og stor tro på, at det nok skal gå godt. Foto: René Aunsbjerg Fogh

I takt med, at Klaus Nielsen først skal se og føle, hvor holdets niveau er, er der heller ikke umiddelbart sat nogle sportslige mål.

- Målsætningen er, at vi skal være et godt spillende hold i serie 1. Jeg vil gerne have, at modstanderne tænker, at vi har et fedt udtryk og at de ikke ved, hvordan de skal dæmme op for os. Oprykning fra serie 1 er ikke målet i denne omgang, siger Klaus Nielsen.

- Jeg glæder mig virkelig til at komme i gang på sidelinjen. Det lugter virkelig godt af fodbold nu her.

Ribe BK spiller første kamp ude mod Esbjerg IF92 lørdag den 15. august, inden Bramming B kommer til Ribe onsdag den 19. august til årets første hjemmekamp.

Trænerduoen i Ribe BK, Jacob Hansen og Klaus Nielsen, er klar til at styre holdet på og uden for banen. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce