Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribes klima-Karen giver klimatips

Karen Krogh Nielsen er blevet kendt i Ribe som Klima-Karen efter hendes indsats for klimastrejker. Foto: Bo Maimburg
En af initiativtagerne til klimastrejkerne i Ribe, Karen Krogh Nielsen, laver nu videoer med klimatips, og hun har af den grund fået et kælenavn inspireret af hendes kamp.
Annonce

Ribe: Da Ribes gader blev fyldt med klimastrejkende mennesker i alle aldre, var en af initiativtagerne Karen Krogh Nielsen.

Hun har kastet hele sit liv ind i kampen for et bedre klima, og nu er hun klar med nogle spændende YouTube videoer under titlen Karens Klimatips.

- Efter at vi fik så stor succes med vores klimastrejker, kom jeg med i foreningen Klima-X, hvor vi laver en stribe aktiviteter med fokus på klimaet. Det blev min opgave at lave nogle klimavideoer med gode råd til, hvordan man selv kan gøre noget for klimaet. Jeg har fået mange positive kommentarer til videoerne, og jeg fornemmer, at de har en effekt, siger Karen Krogh Nielsen, der er blevet næstformand for Klima-X.


Det er lidt sjovt, for mine venner fortæller, at hvis de snakker om Karen Krogh er det ikke alle, der ved hvem jeg er. Men hvis de siger Klima-Karen, ved alle hvem jeg er, og det har jeg selvfølgelig ikke noget imod,.

Karen Krogh Nielsen


Hun har lavet en video der inspirerer folk til at bruge genbrugsemballage i stedet for plastik, ligesom hun har lavet en video, der opfordrer folk til at købe genbrugstøj.

- Videoerne handler om, hvordan man kan gøre noget for klimaet med nogle hverdagsting. At gøre noget for klimaet kan godt virke lidt uoverskueligt, men mine små klimatips kan inspirere folk til at gøre noget privat, og man kan gøre små ting, som gør en forskel. Da jeg gik på Katedralskolen begyndte jeg selv at have emballage med, når jeg skulle have salat, og selvom folk synes, at det var en smule mærkeligt, blev jeg ved. Vi har flere andre aktiviteter og events på vej, og vi vil gerne medvirke til at sætte meget mere fokus på klimaet i hele Danmark.

Annonce

Kendt som klima-Karen

Hele Karens arbejde for klimaet har givet hende et kælenavn, som hun selv godt kan lide.

- Arbejdet for et bedre klima er vokset til at blive en større og større del af mig selv og mit liv. Jeg har altid været bevidst om det, men glæden for at gøre noget ved det er vokset. Det er lidt sjovt, for mine venner fortæller, at hvis de snakker om Karen Krogh, er det ikke alle der ved hvem jeg er. Men hvis de siger Klima-Karen ved alle, hvem jeg er, og det har jeg selvfølgelig ikke noget imod, siger hun med et smil.

Annonce

Fedt med opbakning

Klimastrejkerne blev aflyst i corona nedlukningen, og det samme blev Folkemødet hvor hun  også havde skabt en masse aktiviteter med unge og klimaet i fokus.

Karen Krogh Nielsens garderobe står udelukkende af tøj der er k'øbt i genbrugsbutikker, og det gør hun reklame for i en af hendes videoer. Foto: Bo Maimburg

- Da vi lavede den første klimastrejke, var vi meget spændte på opbakningen. Vi håbede, at der ville komme 50, men der kom 500, og det var jo helt vildt. Vi lavede i corona nedlukningen en lille happening, hvor vi hængte bannere op i Ribe med klimabudskaber, og det var for at vise, at vi stadig har noget kørende. Vores lille forening, "Fridays for future Ribe" har lavet seks klimastrejker, og vi fik virkelig sat Ribe på landkortet. Ribe har været den by, der har haft den næststørste opbakning til vores klimastrejker – langt bedre end Aarhus - og kun overgået af København. Og det har da været ret vildt. Vi har fået en masse gode og positive reaktioner fra folk i Ribe, og det har været fedt, siger ”Klima-Karen”.

Karen Krogh Nielsen

Karen Krogh Nielsen er 20 år og hun blev HF-student sidste år. Hun har arbejdet på Rødding Friskole som pædagog i SFO’ en og så var lærervikar samme sted. Hun forventer at bruge hendes andet sabbatår på at arbejde, rejse og gå på højskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce