Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribes populære glarmester elsker byen og sit håndværk

Der dukkede flere gæster op hos glarmesteren, og en af dem var naboen, Erik ”Postgård”, der kom med is. Foto: Bo Maimburg
Peter A. Nielsen er en mand, der hele tiden har gang i en masse projekter, der i stor stil har noget med sit håndværk at gøre.
Annonce

Ribe: UGE-Avisens udsendte fik sig en på opleveren, da han havde sat Peter A. Nielsen stævne i glarmesterbutikken til en Ugens Portræt artikel.

Mødet foregik i glarmesterbutikkens åbningstid, og der var et leben uden sidestykke, hvor den ene kunde efter den anden kom ind med en opgave. Og der var hver gang tid til en snak om det ene eller det andet, og det var tydeligt, at de personlige relationer var i højsædet hos både glarmesteren og kunden.

Døren gik op, og det var naboen, Erik ”Postgård”, der kom med is til alle i lokalet, og knap var isen spist, før Peters mor kom med kage.

- Ja, det er aldrig kedeligt at være på arbejde her i butikken. Og når jeg en dag ikke længere vil drive min snedkervirksomhed, vil jeg beholde glarmestervirksomheden, for det er altid utrolig hyggeligt at være i gang her i butikken, siger Peter A. Nielsen.

Det er aldrig kedeligt at være på arbejde her i butikken, og når jeg en dag ikke længere vil drive min snedkervirksomhed, vil jeg beholde glarmesterbutikken, for det er altid utrolig hyggeligt at være i gang her.

Peter A. Nielsen.

Annonce

Der skal ske noget

Når man igennem 18 år har drevet egen virksomhed og i endnu flere år har været beskæftiget med tømrer/snedker faget, er det klart, at der er tale om et arbejde og ikke en hobby.

Men alligevel bliver faget også til en hobby.

- Min kone og jeg elsker at være i vores sommerhus ved Kammerslusen, men det er ikke for at slappe af, for jeg går altid og roder med et eller andet. Jeg kan ikke lade være, men jeg slapper faktisk af ved at gå og rode med huset. Vejret er hård ved huset, der ligger så tæt på vandet, så der er altid et bræt, der skal skiftes.

- Jeg er også ved at renovere et byhus, og her bruger jeg mange weekender på at lave det i stand. Det er glæden og tilfredsheden ved at købe noget, som ikke er blevet passet, og som ikke længere lever op til gældende regler for æstetik og respekt for traditioner, så tagrender, vinduer og meget andet skal skiftes.

- Og der er jo selvfølgelig en bagtanke med det lille byhus, for jeg kan sagtens forestille mig, at vi inden for en årrække skifter vores store hus ud med dette.

- Jeg har stor glæde ved at gå og udføre mit håndværk og synes, det er meget sjovere end eksempelvis at spille golf. Hvis jeg på et tidspunkt skal gå med en stav i hånden, skal det være for at søge efter guld i undergrunden og ikke for at spille golf.

Annonce

Har kubik i blodet

Der sker dog også andet i Peters liv end noget, der har med brædder, glas, søm og skruer at gøre.

For han kører både knallert og motorcykel.

- Da jeg var ung i Ribe i starten af halvfjerdserne, havde jeg en Kreidler knallert, og jeg har nu igen anskaffet mig en helt magen til den, som jeg havde, da jeg var ung. Der var i min ungdom et leben omkring ungdomsskolen i Ribe, og det var utrolig sjovt. Men knallerten kørte dengang lidt for stærkt, og hvis jeg ikke havde solgt den, havde politiet nok konfiskeret den. Jeg vil i år deltage i det store knallerttræf i Fole, hvis det ikke bliver aflyst. For nostalgien og oplevelsen af at køre i samlet trop, vil jeg ikke gå glip af.

Der er også en motorcykel i garagen, som bliver brugt flittigt.

Peter A. Nielsen

Peter Albert Nielsen er 58 år, gift med Bente, og de har sammen datteren Emilia. Peter er født i Aalborg og kom til Ribe i 4. klasse, da forældrene overtog Weis Stue. Han har igennem de sidste 18 år drevet virksomheden Peters Glarmester og Snedkerforretning.

Annonce

Elsker livet i Ribe

- Jeg er ikke født i Ribe, men jeg elsker byen, livet og de mange kulturelle tilbud, der er her. Os, der bor her i Ribe, er mennesker, der er os selv bevidste, og vi er utrolig gæstfrie overfor de mange turister, der gæster Ribe.

- Når vi om sommeren er i vores hus ved Kammerslusen, er der ikke noget bedre end at sejle ind til Ribe en tirsdag aften, gå op på Hovedengen og kigge på biler og dernæst besøge Isvaflen og nyde en stor is. Så er det os, der er turister i vores egen by, konkluderer Peter.

Glarmesteret, Peter A. Nielsen, har altid tid til at få en god snak med kunderne om de opgaver som de kommer med. Foto: Bo Maimburg
Annonce

De seks korte?

Giv mig tre ord der beskriver dig selv? - Arbejdsom, dedikeret og kvalitetbevidst.

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Ribe? - Jeg kan godt lide, at vi kender hinanden her, og at vi respekterer hinanden for det, vi er. Ribe er blevet en lille storby, hvor der er gang i den hele året, og jeg elsker det liv, der er her.

Hvad er din største oplevelse? - Jeg har været til Smukfest i Skanderborg de sidste 30 år, og selvom samværet er utrolig vigtigt, så glemmer jeg aldrig koncerterne med BB King og Gary More.

Hvad er din største last? - Det er min hang til at købe gamle glas og karafler. Min far og mine onkler havde samme last, og nu har jeg fået samme interesse.

Hvad er du god til? - Jeg er god til at nyde livet og sætte pris på mad og drikke.

Hvis vi to skal bruge resten af eftermiddagen sammen, hvad skal vi så lave?

- Vi skal sætte os op til Weis Stue og drikke en kold øl og kigge på mennesker på byens formidable torv.

Peter har en stor glæde ved at udføre sit håndværk. Foto: Bo Maimburg
Glarmesteret, Peter A. Nielsen, har altid tid til at få en god snak med kunderne om de opgaver som de kommer med. Foto: Bo Maimburg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce