Annonce
Ugeavisen Ribe

Ringvejsbro ved Ribe kan holde i minimum 25 år mere

Der er fundet erosionsskader på noget af den nuværende ringvejsbro i Ribe, men hvis det repareres, kan broen holde i mindst 25 år endnu. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
For enten 8 eller 16 millioner kroner kan den nuværende ringvejsbro i Ribe renoveres, så den kan klare fremtidig trafik og holde i op mod 50 år. Det er politikerne på Christiansborg, der afgør, om der skal anlægges en ny bro eller ej.
Annonce

Ribe: I efteråret blev det afgjort, at løsningen med en ny og eventuel klapbro over Ribe Å som en del af udvidelsen af rute 11 blev udskudt. Samtidig skulle Vejdirektoratet undersøge, hvordan bæreevne og resterende levetid på den nuværende ringvejsbro var, og den konklusion er man nu klar med.

- Bygværket fremstår generelt i god stand med en forventet restlevetid på minimum 25 år forudsat, at mindre vedligehold løbende udføres, står der i notatet fra Vejdirektoratet, som er sendt videre til Transport- og Byggeministeriet.

- Såfremt omisolering (hovedistandsættelse) foretages omkring år 2040, forventes broens levetid at kunne forlænges yderligere 50 år fra omisoleringstidspunktet, lyder det videre i notatet.

Samtidig fremgår det af notatet, at bæreevnen vurderes til at være tilstrækkelig for den nuværende mængde trafik herunder også særtransporter frem til omkring 2030. Dog er der fundet erosion omkring den østlige side af broen, som har forårsaget sætningsskader, og disse skader bør udbedres snarest.

Annonce

Renovering inden for budget

Det vil koste omkring 8,1 millioner kroner at udbedre skaderne og beregne yderligere på bæreevnen. Det vil samtidig kræve, at den midlertidige militærbro på ny skal i brug. For yderligere 7,8 millioner kroner kan yderligere renoveringer som omisolering og forstærkning af broen fremskyndes, så den kan klare fremtidig trafik samt holde længere.

Det er i forbindelse med de kommende forhandlinger omkring grøn mobilitet i Folketinget, at det skal besluttes, om der skal sættes penge af til en ny bro over Ribe Å. I så fald skal der findes mere end 40 millioner kroner.

Hvis ikke det vedtages at anlægge en ny bro, fremgår det i notatet fra Vejdirektoratet, at både den mindre og større renovering af broen kan klares inden for det nuværende budget til vejudvidelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce