Annonce
Ugeavisen Ribe

Se billederne fra den silende regn: 623 deltagere indtog Tulipanløbet 2022 med højt humør

Tulipanfesten blev onsdag i silende regn skudt i gang ved Hovedengen i Ribe med Frøs Tulipanløbet, der afholdes for første gang siden 2019. Og det skete med mere end 600 deltagere. Foto: Jacob Schultz
For første gang siden 2019 blev der løbet Frøs Tulipanløb, der samtidig markerer begyndelsen på Ribes traditionsrige Tulipanfest. Selv om det officielt er et løb, havde den største gruppe af de mere end 600 deltagere valgt at gå ruten rundt i Ribes gader.

Ribe: - Det æ godt nok trist mæ æ vejr, hva.

Til duften af grillpølser blev den silende regn diskuteret flittigt i teltet i minutterne op til starten af årets Frøs Tulipanløb 2022. Og der var trangt, for alle ville tilsyneladende opholde sig så kort tid som muligt i regnen inden starten gik kl. 18.30 for de første af de 623 tilmeldte løbere.

- Det er vi egentlig ret godt tilfredse med, for vi havde sagt, at det ville vi være, hvis der var 500 deltagere, siger formand for Ribe Motion, Jørn M. Schmidt, der står som arrangør af Tulipanløbet.

Annonce
Tulipanfesten i Ribe startede med Frøs Tulipanløbet, der afholdes for første gang siden 2019. Foto: Jacob Schultz

Engang havde Tulipanløbet i Ribe tilladelse til at have 1000 deltagere.

Det var dengang, man i 2018 satte rekord med 965 deltagere, der løb ud fra p-pladsen ved Danhostel Ribe, rundt i byens gader og tilbage over målstregen ved selvsamme p-plads.

Senere skrumpede tilladelsen til 800 deltagere. Kom der flere, skulle hele ruten terrorsikres, og i 2022 forventede løbsledelsen da heller ikke på noget tidspunkt, at man kom så højt op.

The Kipketers

Ud af de 623 tilmeldte havde en imponerende stor del tilmeldt sig gå-ruten på 4,0 kilometer.

Faktisk var det den allerstørste gruppe, i det 231 valgte at gå, da starten gik kl. 18.38, mens 165 var med på den lange rute med start 18.30, og 230 sprintede afsted på fire kilometer ruten med start kl. 18.35.

Jørn M. Schmidt forklarer, at de i 2022 vel nok har de yngste deltagere nogensinde.

- Vi har en deltager registreret, der er født i 2021. Måske endda også en fra 2022, så vidt jeg husker, og vi er meget glade for, at vi endelig kan få lov til at løbe Tulipanløbet igen, efter at det var været lukket ned både i 2020 og 2021 på grund af corona, siger Jørn M. Schmidt.

I den mere kuriøse afdeling deltog en løber med det kendte løbenavn Kipketer. Dog ikke med fornavnet Wilson, men derimod Søren Holst Kipketer i 65+ klassen på holdet The Kipketers. Han fandt man også Carsten Ugelvig Kipketer i aldersgruppen lige under, og Ugelvig Kipketer forklarede, hvordan The Kipketers tidligere havde været et større hold, men at folk falder fra.

Det klart største hold, der var tilmeldt årets Tulipanløb, kom fra Riberhus Privatskole, hvor hele 158 elever, lærere og forældre deltog i løbets forskellige aldersgrupper og distancer.

Vinderne

Den hurtigste løber på fire-kilometer ruten var hos mændene Malte Riegels-Jacobsen fra Esbjerg Atletik og Motion i tiden 13.36, mens det hos kvinderne var Mathilde Bundgaard fra Byparken Brørup på 16.08 minutter.

På den lange rute på otte kilometer løb Christian Østergaard Black fra Esbjerg Atletik og Motion hurtigst i tiden 26.45, mens det hos kvinderne var Terese Kristiansen i tiden 30.33 minutter.

Se alle vindere og deltagere i de mange forskellige årgange og ruter på Frøs-løbets hjemmeside tulipanlob.dk

Løberne var forberedt på al slags vejr, og blev så lang tid som muligt i det store telt før starten gik kl. 18.30. Og da deltagerne endelig kom ud, havde flere taget deres egne forholdsregler for regnen. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Annonce
Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Annonce
Ugeavisen Ribe

Se billedserien mit bier, dirnd'l und geilen lederhosen: Tyrolerne vendte tilbage til Danmarks største tyrolerfest

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Vinbaren er klar til Tulipanfest: Italiensk stemning i baggården

Ugeavisen Bramming

Aksel blander gødning og siger altid ja

Ugeavisen Ribe

Se billederne fra den silende regn: 623 deltagere indtog Tulipanløbet 2022 med højt humør

Ugeavisen Ribe

Tidligere metalguitarist bygger nu guitarer - og han vil være bedst på YouTube

Ugeavisen Ribe

Udviklingshæmmede laver blomster på gartneri i Ribe som aldrig før - men de savner flere kunder i butikken

Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Annonce