Annonce
Ugeavisen Ribe

Succes i skyggen af coronavirus: Ribes cykelhandlere sælger mange flere cykler

Kim Jul Lassen kan se på tallene, at Ribe Cykellager solgte 50 procent flere cykler i april, som i forvejen normalt er en af butikkens gode måneder. Arkivfoto
Salget af cykler er boomet hos både Ribe Cykellager og Pedaleksperten i Ribe i den sidste tid. Ejerne mener, at det er den øgede fritid, vi har fået under coronakrisen, som er en af forklaringerne.
Annonce

Ribe: Mens nogle brancher har lidt noget så gevaldigt de seneste måneder, så er billedet et helt andet hos Ribes to cykelbutikker. Både Ribe Cykellager og Pedaleksperten melder nemlig om stor fremgang i salget gennem årets første måneder.

- Salget af nye cykler har været rigtig godt, og vi er samlet set gået 30 procent frem sammenlignet med de samme måneder sidste år. Vi har rigtig travlt, og kan nærmest ikke tage mere ind på værkstedet for tiden, forklarer Søren Ring, medejer af Pedaleksperten, mens ejer af Ribe Cykellager, Kim Jul Lassen, kan berette om et salg i april, der var 50 procent højere end samme måned sidste år.

- Vi var ret bekymrede, da krisen brød ud, og var forberedte på, at vi skulle lukke butikken ned. Vi sendte alle medarbejdere hjem, og så passede Lene og jeg butikken selv. Vi havde travlt de første uger, men så eksploderede det hele pludselig omkring og efter påske. Nu er vi tilbage på fuld bemanding, og det er endda heller ikke helt nok, men desværre er det ikke muligt for tiden at få uddannede cykelmekanikere. Successen betyder også, at vi ikke kan skaffe det samme antal cykler til butikken, som vi normalt kan, siger Kim Jul Lassen, som dog understreger, at der fortsat er nok cykler på lager.

Medejer af Pedaleksperten, Søren Ring, beretter om stor travlhed både i salget af nye cykler og på værkstedet. Arkivfoto.
Annonce

Mere tid og overskud

Både Søren Ring og Kim Jul Lassen tror, at fremgangen i deres butikker netop skyldes den igangværende coronakrise. Som udgangspunkt er sommerferien til udlandet aflyst, mens folk også nu har fået mere tid til at motionere.

- Vi har fået mere overskud i hverdagen, og mange er som følge af corona kommet tilbage til et sted, hvor man lever lidt mere og tager sig tid til de gode ting i livet. Jeg møder mange ældre, der nu siger, at de skal ud og røre sig, fordi de ikke ved, hvad der sker om en måned. Derudover tror jeg også, at folk er blevet lidt mere bevidste omkring miljøet de seneste måneder, siger Søren Ring, mens Kim Jul Lassen supplerer:

- Jeg tror, at fremgangen fortsætter resten af højsæsonen. Det virker som om, at folk har genfundet glæden ved at cykle, siger Kim Jul Lassen, som ser et boom i salget af almindelige hverdagscykler samt i elcykler til en yngre målgruppe end hidtil.

Flere har de seneste måneder fundet cyklen frem eller sågar været ude og investere i en ny tohjulet. Og det mærker Ribes to cykelforhandlere. Arkivfoto: Christer Holte
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce