Annonce
Ugeavisen Ribe

Tidligere verdensmester om 16-årige Jesper: - Han er en af de største speedwaytalenter

Erik Gundersen, der er tidligere verdensmester i speedway, er en af mange, som ser et stort talent i Jesper Knudsen - og hans storebror Jonas - fra Roager. Arkivfoto: Martin Ravn
Ungdomstræner og tidligere speedwayverdensmester Erik Gundersen samt direktør i Sønderjylland Elite Speedway ser begge et stort lys i unge Jesper Knudsen.

Roager/Esbjerg: Der var ingen dansk- eller matematikundervisning i skolen den dag, Jesper Knudsen fik debut i Metalligaen. Han har nemlig aftalt med skolen, at han har lov til at få fri de dage, hvor den står på speedwayløb, så han kan fokusere på sin sport.

Derudover yder klubben, Sønderjylland Elite Speedway, forskellig form for assistance og coaching, så de speedwaytalenter, man har, kan formes bedst muligt.

- Vi har samarbejde med Talentcenter Haderslev, og så har vi egne tiltag omkring kost, fysisk træning. Vi skoler også de unge i forhold til medier, og jeg mener, at vi har flair for, hvad der skal til for lave til at hjælpe talenterne bedst muligt. Jeg kan med mine mange års erfaring fra sporten støtte op og mentalt og sportsligt skubbe Jesper i den rigtige retning, siger Jacob Olsen, direktør i Sønderjylland Elite Speedway, der påpeger, at det i klubben er vigtigt, at man arbejder med unge kørere og talenter samt også lokale kørere.

Annonce

Også inden for Dansk Motor Union er der hjælp at finde hos eksempelvis tidligere speedway verdensmester Erik Gundersen. Han har med ungdommen at gøre og har derfor fulgt Jesper Knudsen gennem flere år.


Han er en potentiel champion. Det er et langt sejt træk, men der er meget i ham, og hvis han holder næsen i gruset og skruen i vandet, kan han gå hele vejen

Jacob Olsen


- Jeg og andre kan yde coaching på og uden for banen. Jeg kan pejle Jesper i den rette retning og tage hånd om problemstillinger uden for banen, så han og andre får al den støtte og hjælp, vi kan tilbyde, siger Erik Gundersen.

Kan gå hele vejen

Både han og Jacob Olsen er enige om, at det er tidligt, at Jesper træder ind på den allerøverste speedwayscene i Danmark. Og de er samtidig enige om, at Jespers talent er ud over det sædvanlige.

- Han er en potentiel champion. Det er et langt sejt træk, men der er meget i ham, og hvis han holder næsen i gruset og skruen i vandet, kan han gå hele vejen, siger Jacob Olsen, mens Erik Gundersen tilføjer:

- Jesper har en speciel tilgang til sporten som kun få andre på hans alder har. Han har flyttet sig i raketfart de seneste år, og han er et naturtalent. Det gode bagland og hans familie, der står bag, er altafgørende her, siger Erik Gundersen, der mener, at Jespers talent på det her tidspunkt er større en både Nicki Pedersens og hans eget.

- Han er et af de største talenter, vi har i speedway, tilføjer den tidligere verdensmester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce