Annonce
Ugeavisen Ribe

Udstilling om Den Store Krig

Det er Esbjerg Fredsbevægelse med Poul Eck Sørensen og Oluf Dragsbo, som har udarbejdet udstillingen om første verdenskrig. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Ribe: Gennem 20 mindre plancher med tekst og billeder, der hænger i glasgangen i seminarieHuset ved Ribe Bibliotek, fortæller Esbjerg Fredsbevægelse blandt andet om første verdenskrig. Det sker i anledningen af 100-året for afslutningen af krigen, der påvirkede rigtig mange sønderjyske familier.

- Det er jo lidt skræmmende at tænke på, at over 5.000 mænd fra det nuværende Sønderjylland døde, og derfor sætter udstillingen også lidt fokus på det, fortæller Oluf Dragsbo fra Esbjerg Fredsbevægelse.

- Udstillingen er rettet mod alle - voksne som børn, der kan have interesse i emnet. Med udstillingen vil vi oplyse om første verdenskrig, fortælle hvorfor den fortsatte i fire år og desuden advare mod, at der meget kan komme en tredje verdenskrig, hvis ikke der kommer mere diplomati og mere respekt for de internationale organisationer, fortsætter han.

Udstillingen kan ses den kommende måneds tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce