Annonce
Ugeavisen Ribe

Udstilling: Ribe Kunstmuseum viser vadehavskunst

Johanne Borks maleri "Både for anker" er en del af den kommende udstilling på Ribe Kunstmuseum. Foto: Fanø Kunstmuseum
Ny udstilling på Ribe Kunstmuseum er den første, der samler kunst fra hele vadehavsregionen på tværs af landegrænser.
Annonce

Ribe: I anledning af 100-året for Genforeningen og 10-året for udnævnelsen af den danske del af Vadehavsområdet til Nationalpark i 2020, sætter Ribe Kunstmuseum med udstillingen "Stilhed før storm. Vadehavets kunst" fokus på den billedkunst, der gennem tiden er blevet til med marsken og dets mennesker som inspiration og motiv.

Udstillingen er den første, der samler kunst fra hele vadehavsregionen på tværs af landegrænser og sætter den i en fælles ramme. Museets gæster har fra 3. oktober til 10. januar 2021 mulighed for at se den store bredde i områdets kunst med overvældende natur, lokale skikke og turisme fra midten af 1800-tallet til i dag.

Det særlige naturområde tiltrak de første malere i midten af 1800-tallet, og helt frem til i dag har kunstnere fundet Vadehavet tillokkende. Med udstillingen "Stilhed før storm. Vadehavets kunst" præsenterer Ribe Kunstmuseum et udvalg på mere end 75 værker af danske, tyske, svenske og hollandske kunstnere. Ud over malerier fra Ribe Kunstmuseums egen samling, vil der på udstillingen kunne opleves værker fra Museumsberg Flensborg, Fanø Kunstmuseum, Museum Belvédère (Heerenveen, Holland) og private samlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce