Annonce
Ugeavisen Ribe

Udvidelse af Ribe Svømmebad er på vej

Der er planer om en udvidelse af Ribe Svømmebad, som blandt andet indeholder et varmtvands bassin. Foto: Bo Maimburg

Der er brug for en udvidelse af Ribe Svømmebad, og både fritidscenter og kommune er indstillet på at tage fat på det nu.

Annonce

Ribe: Der arbejdes i øjeblikket med planerne for en større udvidelse af Ribe Fritidscenter. En arbejdsgruppe er også gået i gang med at få muliggjort en udvidelse af Ribe Svømmebad.

Et arkitektfirma har lavet tre forslag og det forslag som kommunen umiddelbart hælder til, handler om en mindre tilbygning på 120 kvadratmeter, som skal indeholde et varmtvandsbassin. I nogle nuværende lokaler, som indeholder møderum og vindfang, placeres teknik, spafunktion, dampkabine og en ny sauna og supplerende omklædning.

Det nye bassin vil kunne opfylde en række funktioner i forhold til genoptræning og træning. Samtidig vil øvebassinet kunne udnyttes til skolesvømning og lignende træning samtidig med, at der er gæster i terapibadet. I øvrigt vil opførelse af terapibadet i en selvstændig bygning gøre, at det nuværende svømmebad kan være i fuld funktion samtidig med at det nye byggeri opføres. Svømmebadets lokaler er ejet af kommunen, mens det er Ribe Fritidscenter, der står for den daglige drift.

- En modernisering og optimering af forholdene i Ribe Svømmebad er nødvendig. Forholdene lever ikke op til det, man kræver af en moderne svømmehal, og vi vil gerne kunne matche brugernes ønsker, siger Jørgen Th. Jepsen.- Vi har haft en dialog med kommunen, som har haft arkitekter til at lave et skitseprojekt indeholdende tre forskellige forslag, og vi har store forventninger til at det snart lykkes at få gennemført en udvidelse.

- Vi kan i Ribe Fritidscenter stå inde for alle tre forslag, der er kommet, og vi glæder os bare over, at vi kan se frem til en mulig udvidelse. Det vigtigste for os er, at vi får et varmvandsbassin, så vi får de mange ripensere, som kører til vore nabosvømmehaller for at bade med deres børn, hjem igen.Han fortæller også, at der er et ønske om at få flyttet vandrutsjebanen, da den skæmmer og bryder svømmehallen.

- Det er vores klare mål, at udvidelsen kommer til at køre sideløbende med udvidelsen af Ribe Fritidscenter, så vi forventer, at det kommer med i næste års budget, siger Jørgen Th. Jepsen.

Ribe Svømmebad

Arbejdsgruppen bag projektet er Jørgen Th. Jepsen, Ribe Fritidscenter, Bjarne Lanng, Ribe Svømmeklub, Liselotte Christensen, svømmekonsulent, John Bruun, Klinik for Fysioterapi, Torben Andersen, bestyrelsen for Ribe Fritidscenter og Svømmebad, Heidi Maimburg, Ribe Byferie, samt medarbejdere i svømmebadet, Svend Åge Thiim og Kirsten Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce