Annonce
Ugeavisen Ribe

Udviklingshæmmede laver blomster på gartneri i Ribe som aldrig før - men de savner flere kunder i butikken

Pædagog Vita Olesen med to af de tilknyttede borgere på gartneriet på Ribelund, Aksel og Daniel, der har nok af blomster at tage fat på i drivhuset, men savner flere kunder. Foto: Steen Tue Bjerborg
Gartneriet på Ribelund producerer planter og blomster i stor stil, som de sælger ud af. Men der kunne være flere kunder. For mange ved ikke, at de er der. Og det undrer de ansatte.

Ribe: En gruppe udviklingshæmmede borgere under Udviklingscenter Vest har i årevis drevet et gartneri i fire stor drivhuse på Pile Allé 2 på Ribelund. Med masser af lidenskab og passion.

- Jeg elsker at være her og arbejde med blomsterne og de andre her, smiler Maibritt, der med cirka 20 år på stedet er den, der har været længst af de 12 tilknyttede borgere i drivhusgruppen.

Der er altså masser af liv og glæde i drivhusene på Ribelund. Og stauder, planter og blomster i alle regnbuens farver, der står og hænger så langt øjet rækker, og som sælges hver dag, når gartneriet holder åbent.

Annonce

Men der kunne godt være plads til flere kunder i butikken. Og det undrer de ansatte på beskæftigelsesgartneriet, der hører under Beskæftigelsen Pile Allé 2 og Udviklingscenter Vest.

- Der er en del faste kunde, der står klar her, når vi åbner kl. 10. Men senere på dagen kan der ofte være lidt længere imellem kunderne. Og det fatter jeg ikke, når vi har ligget i Ribe i så mange år og har så meget at tilbyde, sukker Vita Olesen, der er uddannet gartner og pædagog.

Der er blomster så langt øjet rækker i drivhusene på gartneriet på Ribelund. Men der kunne godt være flere kunder. Foto: Steen Tue Bjerborg

Der er en del faste kunde, der står klar her, når vi åbner kl. 10. Men senere på dagen kan der ofte være lidt længere imellem kunderne. Og det fatter jeg ikke, når vi har ligget i Ribe i så mange år og har så meget at tilbyde, sukker Vita Olesen, der er uddannet gartner og pædagog..

Vita Olesen, pædagog, Gartneriet Beskæftigelsen, Ribelund

Folk ved det ikke

En af de kunder, der kommer fast i gartneriet er Birgit Nielsen. Og hun er ikke i tvivl om, hvorfor der ikke er flere, der som hende benytter sig af chancen for at købe blomster og planter i gartneriet på Ribelund.

- Folk ved jo ikke, at stedet er her, og hvor meget de har at byde på, siger hun.

Folk ved jo ikke, at stedet er her, og hvor meget de har at byde på

Birgit Nielsen, kunder, Gartneriet Beskæftigelsen, Ribelund

At det er sådan, er de ansatte og ledelsen på Beskæftigelsen Pile Allé 2 til dels enige i.

- Det er rigtigt, at der er mange, der stadig ikke har opdaget, at murene for længst er revet ned her omkring Ribelund. Vores problem er bare, at vi ikke må være konkurrenceforvridende og derfor skal passe på, hvordan vi markedsfører det, vi kan tilbyde, konstaterer Henrik Clausen, der er tilbudsleder på stedet.

Pædagog og gartner Vita Olesen og tilbudsleder Henrik Clausen undrer sig over, at der ikke er flere, der kender og benytter gartneriet på Ribelund. Foto: Steen Tue Bjerborg
Annonce

Har lavet gruppe

Beskæftigelsesstedet i Ribe er dog så småt begyndt nu at vove sig mere ud i det synlige. Blandt andet ved at lave en Facebook-gruppe, der fortæller om de aktiviteter og muligheder, der er på stedet. Og står det til stamkunden Birgit Nielsen, er der rigeligt at fortælle om.

- De har nogle rigtig gode varer til absolut rimelige priser her. Og så er de bare så søde og hjælpsomme, samtidig med at man støtter et godt sted og formål, smiler hun.

Birgit Nielsen fortsætter herefter ud ad døren til sin bil lige uden for med nogle store planter i hånden, som hun lige har betalt for ved kasseapparatet til en af de fast tilknyttede borgere på stedet. Ved siden af står Daniel, der når at udbryde.

- Nu håber vi så, at der snart kommer nogle nye kunder ind. Vi vil jo gerne se nogle folk her og har nok af blomster og planter, som vi gerne vil sælge.

Birgit Nielsen er fast kunde i gartneriet på Ribelund, hvor hun får dækket det meste at sit behov for blomster og planter. Foto: Steen Tue Bjerborg


Beskæftigelsen Pile Allé 2, Ribelund

Beskæftigelsen Pile Allé 2 på Ribelund fungerer som arbejdssted for psykisk- og fysisk handicappede borgere i Esbjerg Kommune under Udviklingscenter Vest.

Gartneriet Ribelund, som det kaldes i daglig tale, har 46 heltidspladser fordelt på fire grupper, park, drivhus, dyre- og fabriksgruppe. Derudover er der en håndværks- og pedelafdeling, der servicerer alle bo-afdelinger.

Gartneriet består af fire store drivhuse og en gårdhave, hvor der dyrkes og sælges planter, sommerblomster, stauder, krukker og julestjerner.

Der er åbent mandag - torsdag kl. 10-15, fredag kl. 10-14.30 og lørdag kl. 9.30-12.30.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Damefodbolden blomstrer i Ribe/Hviding: Talentfulde spillere vender hjem og bliver udfordret af stærkt trænerteam

Annonce
Ugeavisen Ribe

Nu kan alle flygtninge komme gratis på museum: Der er fribilletter til alle uanset, hvor de kommer fra

Annonce
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Annonce