Annonce
Ugeavisen Ribe

Unge i Ribe socialiserer over kødgryderne

- Øj, det smager godt.Anders Rosendahl og Ana Kulmbach er både enige om, at mørbradgryden er god og at ungeholdet er et godt tilbud for dem. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Otte piger og drenge har god gavn af et EnSom Mad hold for unge, som KFUM's Sociale Arbejde tilbyder i Ribe.

Ribe: Det har allerede været en succes at have madhold for ensomme i Ribe gennem KFUM's Sociale Arbejde, og nu kan koordinator Diana Terp Pedersen notere endnu en succes i samme boldgade.

- Jeg kunne fornemme, at der var brug for et ungehold til EnSom Mad, så det fik vi gang i. Vi har haft otte unge med denne gang, og der er ligesom ved de andre EnSom Mad hold fokus på socialt samvær, og her kan deltagerne i højere grad spejle sig i hinanden. Det ultimative succeskriterium er jo, at nogle af de unge begynder at se hinanden ud over de her mandage aftener og det eventuelt kan give dem nye bekendtskaber, siger Diana Terp Pedersen.

Annonce

Kan mærke forskel

Denne mandag hjælper hun til, mens 27-årige Anders Rosendahl står for at lave en mørbradgryde. De unge er selvkørende og bestemmer selv, hvilket mad der skal laves, og Anders Rosendahl sætter pris på at være en del af ungeholdet.

Anders Rosendahl og de andre unge er selvkørende og står for både selve madlavningen og for at planlægge. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Jeg er en smule ensom, når jeg er derhjemme, så Diana spurgte, om jeg ville med, og det har været glad for. Jeg føler allerede, jeg kan mærke en forskel, for det her gør mig mere social. Hvis ikke jeg var her, ville jeg bare sidde derhjemme og spille Playstation eller se film alene, siger han og tilføjer, at han stødte på Diana via tilbuddet Akut Social Drive Out og derfra blev rettet hen mod det rigtige tilbud til ham.

En af de andre, der hjælper til i køkkenet denne gang, er et nyt ansigt. Ana Kulmbach, 28 år, hørte om madholdet via de ugentlige fredagscafeer, og efterspurgte, om hun kunne komme med.


Jeg føler allerede, jeg kan mærke en forskel, for det her gør mig mere social. Hvis ikke jeg var her, ville jeg bare sidde derhjemme og spille Playstation eller se film alene

Anders Rosendahl


- Jeg har brug for social kontakt hver dag, ellers går det galt for mig. Jeg kan bare ikke klare det selv, så det her er rigtig godt for mig. Det er rart at få et skub i den rigtige retning, jeg møder andre, der er i samme båd som mig selv, og så kan jeg også øve mig i at lave mad, siger Ana Kulmbach.

Annonce

Også tilbud i 2021

Ana, Anders og de andre unge på holdet får assistance til madlavningen af en jævnaldrende frivillig. og Sofie Vangsgaard sætter pris på at bidrage med hendes tid.

Det var første gang, at Ana Kulmbach deltod på EnSom Mad holdet, og hun håber det kan give hende det rette skub. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Jeg vil gerne bidrage til at gøre en forskel for andre. Jeg bliver glad, når jeg ser andre blive glade, siger hun.

Diana Terp Pedersen kan ud over en velsmagende portion mørbradgryde - med hakket oksekød - glæde sig over, at det også i 2021 bliver muligt at fortsætte foreningens tilbud.

Flere tilbud

Det er ikke bare EnSom Mad og Akut Social Drive Out, som Diana Terp Pedersen har sat i søen.

KFUM Touren, der er en ugentlig gåtur, hvor fællesskab og motion dyrkes, er også kommet godt igang, og så håber hun også, at der kan oprettes en brobygningscafe, hvor borgere kan få hjælp til forskelligt papirarbejde.

- Vi har fået penge til vores tilbud for 2021, så vi vil også have et ungehold og et almindeligt EnSom Mad hold der. Måske vil jeg også udvide tilbuddet med madhold for enlige mænd, for det er der også efterspørgsel på. Jo flere tilbud, vi kan give, jo flere kan vi ramme, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce